OŠTAR ODGOVOR ĐURIĆA: Đilasovo pismo je klevetničko, neka piše Tačiju i Haradinaju! Reagovala i Srpska lista
Foto: Marina Lopičić

reagovanje na otvoreno pismo

OŠTAR ODGOVOR ĐURIĆA: Đilasovo pismo je klevetničko, neka piše Tačiju i Haradinaju! Reagovala i Srpska lista

Politika -

BEOGRAD - Dragan Đilas je, umesto da se otvorenim pismima obraća međunarodnoj zajednici ili onima koji na Kosovu i Metohiji "drže mač" nad glavom srpskog naroda, rešio da lažovsko i klevetničko pismo uputi na adresu predsednika Srbije, istakao je danas potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

"On i ostali lideri Saveza za Srbiju nijednom rečju nisu osudili albanske separatiste zbog sahranjivanja dijaloga sa Beogradom, ili barem izrazili zabrinutost za budućnost srpskog naroda u pokrajini čiji se položaj i prava i ne pominju u platformi Prištine, jer Priština očito računa da na samoproglašenom Kosovu uskoro i neće biti Srba", dodao je Đurić.

To sramno ćutanje dela opozicije je prava potvrda njihove političke neozbiljnosti i nacionalne neodgovornosti, ukazuje se u Đurićevom saopštenju, povodom otvorenog pisma Aleksandru Vučiću koje je Đilas objavio ranije tokom dana.

Srpska lista Đilasu: Tvoj pajtos u vladi Haradinaja, podržava platformu

Gde god se Dragan Đilas pojavi, tu su podele, mržnja i svađa, ali i sumnjiv kapital, saopštila je danas Srpska lista.

U saopštenju sa za Đilasa kaže da je na Kosovo i Metohiju došao sa ciljem podele Srba i kako bi pružio podršku svom "pajtosu" Slobodanu Petroviću, koji je u kosovskoj skupštini omogućio izglasavanje platforme kojom se definitivno obesmišljava dijalog u Briselu.

"U istom danu, Đilas je, što bi on rekao, čekovima, podržao i svog pajtosa Sulejmana Ugljanina, i doveo mu goste iz Prištine kako bi napravili plan brutalnih napada na istitucije srpske države", ukazala je Srpska lista.

U saopštenju povodom Đilasovog otvorenog pisma predsedniku Srbije, Srpska lista konstatuje da je Đilasu do Kosova stalo kao da lanjskog snega.

To je pokazao za 12 godina vladavine, kada su on, Tadić, Jeremić i ostali napravili granicu na Jarinju i Brnjaku, kada su srpsku žandarmeriju slali na Srbe koji su bili protiv te granice, kada su Srbima na Kosovu i Metohiji smanjivali plate, a srpskim opštinama blokirali budžete, kada su Srbe sa Kosova i Metohije izuzeli od vizne liberalizacije i time jasno poručili da nas ne smatraju delom Srbije, jer kako drugo razumeti da naša deca nemaju isti pasoš kao njegova ili deca bilo koga u ostatku Srbije, podseća se u saopštenju.

"Dragane Đilase, ni u vreme totalne strahovlade tebe i tvog pajtosa Borisa Tadića, Srbi na Kosovu i Metohiji ti nisu dozvolili da pobediš i dobiješ njihove glasove, a pre par dana te i zvižducima oterali iz Leposavića. Nas nećeš uplašiti, prevariti i obmanuti.

Sve dok tvoj prijatelj Slobodan Petrović ulazi u vladu Ramuša Haradinaja i podržava njihovu platformu, Srbi na Kosmetu će prema tebi gajiti isključivo osećaj prezira", ističe se u saopštenju.

"Ali Đilas ne piše Prištini, jer Tači i Haradinaj podržavaju njegove proteste protiv predsednika Vučića, isto onako kao što on podržava njihovu separatističku platformu, i ta sprega interesa je najzad izašla na videlo", naglasio je Đurić.

On je napomenuo da svaki pristojan građanin Srbije sa nelagodom i strepnjom ovih dana prati informacije o bezumnim potezima Prištine, a jedino Djilas i njegova bratija, po principu "što gore za Srbiju to bolje za nas", gledaju kako će da izvuku neku političku dobit u situaciji kada bi sve stranačke politike morale da budu ostavljene po strani dok opasnost ne prođe.

Ali tako funkcioniše Đilasov tajkunski mozak, jer on nije obuzdan moralnim obzirima - on je manično gonjen željom za političkim i finansijskim profitom po svaku cenu, i potpuno lišen sposobnosti da saoseća sa sugrađanima ili brine o opštem interesu, dodaje se u saopštenju.

"Dok su Srbe proterivali sa Kosova i Metohije i palili srpske svetinje, Dragan Đilas se bogatio i sticao milione, a sada kada na njegovim protestima kolo vodi Redžep Hoti, zamenik predsednika Tačijeve i Veseljijeve PDK, usuđuje se da vređa inteligenciju časne i poštene Srbije koja nije zaboravila ko je on i šta su on i njegovi saizvršioci iz Saveza za Srbiju uradili protiv Srba u Pokrajini", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, Đilas misli da je cela Srbija glupa, a on pametan, i da smo zaboravili da je za sve za šta optužuje predsednika Aleksandra Vučića kriv - on sam.

"Za njega je i sama Srbija samo jedan lični biznis-projekat. Za nas je otadžbina i nećemo je dati ni mnogo moćnijima od njega", naglasio je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track