NEBOJŠA STEFANOVIĆ ODGOVORIO PACOLIJU NA PROVOKACIJE: Vučić voli moleraj, ali nije ubica i zločinac
Foto: Marina Lopičić

reagovanje

NEBOJŠA STEFANOVIĆ ODGOVORIO PACOLIJU NA PROVOKACIJE: Vučić voli moleraj, ali nije ubica i zločinac

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić voli da se bavi i molerajom, ali da nije ubica, silovatelj i ratni zločinac kakvi su Bedžet Pacoli i njegovi šefovi na Kosovu i Metohiji.

"Vučić voli i molerajem da se bavi, ali nije ubica, silovatelj i ratni zločinac kakvi su Pacoli i njegovi šefovi na Kosovu i Metohiji", rekao je Stefanović Tanjugu.

foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli neozbiljno je ranije danas odgovorio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odbijanje prištinske platforme, poručivši šefu srpske države "da ne igra ulogu molera u igri istok-zapad".

Priština nastavlja da opstruiše bilo kakav razgovor

Od privremenih prištinskih vlasti očekujem svaku vrstu provokacije zato što su pokazali da nemaju kapacitet da na ozbiljan način razgovaraju o budućnosti, izjavio je Stefanović i naveo da Priština nastavlja da opstruiše proces bilo kakvog razgovora.

Stefanović je novinarima u Beogradu, upitan da prokomentariše najavljene nove optužnice protiv Srba za ratne zločine, kazao da se ne može očekivati od prištinskih institucija ili njihovih lidera bilo šta dobro ni za Srbe, ali ni za Albance.

foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

"Ti ljudi niti imaju kapacitet, niti snagu da na neki način dovedu do bilo kakvog rešenja, niti da dobro učine ni Albancima, a za dobro Srbima odavno smo odustali od ideje da će nešto učiniti", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, lideri Albanaca u Prištini su okovani u prošlosti, spašavanju sopstvenih pozicija i sopstvenih "glava" i to zbog poternica koje će imati pred međunarodnim sudovima zbog krivičnih dela i terorizma i ratnih zločina koje su neki od njih i lično počinili nad pripadnicima srpskog naroda.

"Oni žele po svaku cenu da se izbegne razgovor o zločinima koje su albanski teroristi činili protiv Srba i srpskih policajaca i vojnika i civila koje su ubijali i silovali i klali, činili najteže zločine. O tome ne žele da se razgovara i kada god to dođe kao tema, učiniće sve samo da naprave neku lažnu balans situaciju iz koje će moći da pregovaraju za svoju kožu", ističe ministar unutrašnjih poslova.

Stefanović kaže da se čeka da se vidi kako će međunarodna pravda da bude efikasna ili ne u ovom slučaju i dodaje da očekuje da vidi kako će SAD i EU uveriti građane Srbije da je ta pravda jednaka za sve.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track