Najnovije vesti

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Boško Obradović je masonski plaćenik!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Dragana Udovičić

Lider Dveri u vezi sa slobodnim zidarima

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Boško Obradović je masonski plaćenik!

Politika

Članovi tajnog društva izlobirali kod Obradovića da njihova „sestra“ Marija Janjušević preko izborne liste tog pokreta dobije poslaničko mesto. Uslugu i finansijski podmazali

Masoni su izlobirali kod lidera Dveri Boška Obradovića da njihova članica Marija Janjušević preko izborne liste tog pokreta dobije poslaničko mesto u Skupštini Srbije, otkriva Kurir. Za uslugu da u državnu instituciju ubace svoju članicu, masoni su, kako saznajemo, Obradoviću uzvratili finansijski.

Proračunat... Boško Obradović
Proračunat... Boško Obradovićfoto: Marina Lopičić

Lobiranje

- Masoni su podržali Mariju Janjušević da postane poslanik. Izlobirali su i platili Obradoviću prolazno mesto na poslaničkoj listi za nju. Obradović preko Janjuševićke nastoji da obezbedi podršku masona i engleskih službi za svoje političko napredovanje. S druge strane, masoni Janjuševićku smatraju svojom predstavnicom u Skupštini. Ona ima obavezu da se konsultuje s njima o političkom delovanju, kao i da ih redovno obaveštava o političkim dešavanjima i situaciji u Dverima - priča izvor Kurira i dodaje da su masoni za omogućavanje da u Dveri ubace svoje ljude Obradoviću obećali da ga neće podsećati na njegovu ljotićevsku prošlost:

- Dimitrija Ljotića, političkog uzora Obradovića iz mlađih dana, masoni smatraju neprijateljem jer je bio njihov žestoki protivnik. Sumnja se da Janjuševićka nije jedini mason u Dverima i da su tu i pripadnici rotarijanaca, templara... I među muškarcima i među ženama. Sve ovo je nespojivo s hrišćanstvom i ukazuje da Dveri, iako se javno tako predstavljaju, nemaju nikakve veze s pravoslavljem.

Masonska sestra... Marija Janjušević
Masonska sestra... Marija Janjuševićfoto: Marina Lopičić

Inače, u javnost je procurela navodna prepiska iz 2015. između Janjuševićke i pripadnice rukovodstva (oficira) Velike ženske lože Srbije (VŽLS).

foto: Dokument

- Uvidom u te mejlove vidi se da je Janjuševićka visokopozicionirani pripadnik masonerije, s rangom majstorice trećeg stepena, i da postoji 21 pripadnica ženske masonerije sa tim rangom u Srbiji. Prepiske ukazuju na to da je osnovala i rukovodila ložom „Kneginja Milica“, da ima čin oficira u VŽLS, da učestvuje u organizaciji događaja, prijemu novih članica, obredima podizanja sestara na viši stepen, kontaktima s ložama drugih zemalja i da odlazi na sastanke u inostranstvo - pisao je septembra prošle godine portal Patriot.

„Bockanje“ i lobanje

U prepiskama se pominju i masonski obredi, koji uključuju mrtvačke lobanje, ritualne mačeve kojim se „bockaju“ u obredima prijema novih članica, za šta je, kako se navodi, upravo bila zadužena Janjuševićka.

Janjuševićka u izjavi za Kurir nije osporila da je mason, ali nije ni odgovorila na konkretna pitanja. Ni Obradović nije odgovarao ovim povodom.

Vladan Glišić

ČUO SAM DA JE MASONKA

foto: Beta

Jedan od osnivača i prvi predsednik Dveri Vladan Glišić, koji je napustio taj pokret, priznaje da je čuo da je njegova bivša stranačka koleginica mason.

- Ona je ostala u toj stranci jer je procenila da će tako moći ozbiljnije politički da deluje. Što se tiče priče o njenom masonstvu, to nikada nisam ozbiljno shvatao pošto je poznato da prava masonerija ne prima žene - kaže za Kurir Glišić. I šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović kazao je svojevremeno da je Janjuševićka mason, a tvrdnju je potkrepio prepiskom koju je navodno ta poslanica imala s osobama koje su je nazvale „velikom majstoricom“.

Deluju tri decenije

PRVA ŽENA MASON ZUBARKA IZ BEOGRADA

Pod uticajem Velike ženske lože Francuske, 1991. u Beogradu je formirana prva ženska masonska loža sa sedam članica. Masonke su tada bile supruge i prijateljice poznatih slobodnih zidara. Prva žena mason u Srbiji je, prema pisanju medija, Anka Bakić, stomatolog iz Beograda, koja je bila i starešina prve ženske lože „Vera Fides“. Postoji, kako se navodi, i ženska loža „Venčić“, osnovana 2007. U Srbiji postoje i dve mešovite lože masonki.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE: 

16 godina posle Zoran živković:

Da je Zoran Đinđić živ, Srbija bi već 5 godina bila u EU

Nepoznate činjenice o Đođu Vdoviću poginulom u padu aviona

Srpski heroj spasao život reditelju

Pod lupom Šta ovaj čovek mulja

Jeremiću iz Hong Konga leglo 4 miliona dolara

AKCIJA Adrija medija grupe u kampanji za mentalno zdravlje

UPOZORENJE: Lajf nije isto što i lekar

Eksluzivno

Trudna Dušica Jakovljević

Nova afera Čim padne popularnost, isplivaju gole fotke

Porno Dara 2

Potresi u Humskoj Pljušte ostavke i previranja u Partizanu, a Kurir ekskluzivno otkriva

Ivica Iliev otišao, Saša Ilić novi direktor!

Iz drugog ugla Luka Milivojević odgovorio selektoru Srbije

Krstajiću, lažeš!

Poklon

DANAS NE PROPUSTITE DRUGI DEO DODATKA POUKE I PROROČANSTVA OCA JOSIFA VATOPEDSKOG: U ratu koji nas čeka poginuće 600 miliona ljudi

Dnevne novine Kurir danas poklanjaju dodatak Pouke i proročanstva oca Josifa Vatopedskog, mudrog starca sa Svete gore. Starac Josif Vatopedski (1921-2009), jedan od najvećih svetogorskih svetitelja, okupio je i vodio bratstvo u manastiru Vatoped.

Otac Josif Vatopedski predvideo je da nas čeka rat u kome će poginuti 600 miliona ljudi, kako će Srbija posle velikih stradanja izaći kao pobednik i kakva će biti sudbina pravoslavlja, Vatikana i Amerike nakon apokalipse.

Takođe ćete imati priliku da pročitate kako se dan posle smrti obratio prijateljici putem radija u njenim kolima i poslao joj važnu poruku.

foto: Kurir

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Aleksandar Jovanović, Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...