PREDSEDNIK SRBIJE O MARTOVSKOM POGROMU: Ako NATO ne bude u svakom trenutku spreman da štiti Srbe na KiM, ima ko će! KURIRTV
Foto: Printscreen Kurir Tv

tužan povod

PREDSEDNIK SRBIJE O MARTOVSKOM POGROMU: Ako NATO ne bude u svakom trenutku spreman da štiti Srbe na KiM, ima ko će! KURIRTV

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nije ništa učinjeno da se učini nešto za ostvarenje Briselskog sporazuma.

"Danas pokušavaju na različite načine da opravdaju taj teški zločin protiv naroda i čini mi se da, ukoliko međunarodna zajednica ne pokaže više objektivnosti, da će Albanci sa time nastaviti u budućnosti", rekao je predsednik.

On je rekao da će Srbija čuvati i štiti Srbe na KiM, ukoliko to oni koji su zaduženi za to i ne urade.

"Čini mi se da NATO nije razumeo svoju ulogu da na svakom mestu na KiM moraju da zaštite naš narod. Šaljemo poruku da želimo da razgovaramo i budemo u komunikaciji sa njima, ali da očekujemo da NATO bude u svakom trenutku spreman da sprovede u delo to sve ima ko će biti u stanju da zaštiti naš narod", rekao je Vučić i dodao da Beograd želi da nastavi dijalog sa Prištinom iako oni taksama i "svim drugim" to ne žele.

"Srbija će uvek biti spremna za razgovore, ali dovoljno čvrsta i odlučna da sačuva svoj narod i državne interese", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track