KURIR TV VUČIĆ: Sa onim lopužom i tajkunom Đilasom da se rukujem, što je ukrao 500 miliona evra? Ne pada mi na pamet
Foto: Printscreen Kurir Tv

reakcija

KURIR TV VUČIĆ: Sa onim lopužom i tajkunom Đilasom da se rukujem, što je ukrao 500 miliona evra? Ne pada mi na pamet

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom sinoćnjeg nasilnog upada lidera Dveri i Saveza za Srbiju Dragana Đilasa u RTS da Srbija neće dozvoliti da nasiljem bude bilo ko ugrožen.

"Svi koji misle da siledžijstvom i nasiljem mogu da ostvare političke rezultate, grdno se varate. I ovi protesti što viču sad okolo je protivzakonito i puštamo sve vreme. Njihov problem je samo što se okuplja sve manje ljudi. Sinoć je bilo u piku 1584 čoveka. Nervoza je zbog toga. U ovom trenutku ih je manje od toga", rekao je Vučić.

On je rekao da Obradović, Đilas i Jeremić moraju da se vrate na vlast jer "znaju da je nedavno završena istraga o poslovanju preduzeća pojedinih tajkuna u ovoj zemlji".

Vučić je rekao da je mislio da se Haradinaj šali kada je rekao da će da ga sruši s vlasti, a da sada vidi da on ima "ozbiljne saradnike".

"Ljudi u Srbiji mogu dovoljno dobro da vide i znaju koliko su zemlju opljačkali baš Đilas i Jeremić. Ovaj Boško Obradović je sitni fašista", rekao je Vučić i podsetio na njegove nasilne incidente. Vučić je zamolio normalne ljude, koji drugačije misle, da ne učestvuju u nasilju i dodao da će svi koj to rade odgovarati.

"Mogu da idu na proteste, glasaju za koga hoće... ali u Srbiji ne može da bude nasilja", dodao je predsednik.

U jednom trenutku ispred Predsedništva se okupila grupa opozicionih demonstranata, koji su probili sve zaštitne ograde, a Vučić je rekao da ih je bilo 1.023.

"Dakle, probili su sve ograde i čekaju samo na koja će vrata da upadnu misleći valjda da imaju pravo nekoga da ubiju. Misleći, valjda, da njih 1.000 ima pravo da odredi sudbinu jedne zemlje. Naši nadležni organi će umeti da zaštite ustavni poredak i sačuvaju državu od nasilja", rekao je Vučić u jednom trenutku. On je dodao da nema problem sa "vikom i drekom" ali da ima problem sa testerama, vešalima...

Jedan demonstrant mi tražio da osudim Đilasa

Vučić je ispričao da ima i snimak demonstranta koji mu je sinoć rekao da "nema ništa protiv njega" ali ga je upitao zašto nije neke ljude osudio.

"Kažem koga da osudim? Pa, Đilasa što nisi osudio. Ja mu kažem, ne sudim ja nego sudovi koje je Đilas postavio i svi drugi", ispričao je predsednik.

Vučić je u jednom trenutku dobio informaciju da narod sa KiM želi da dođe u Beograd da ga brani i pozvao ih da to ne čine.

"Nikada Srbija neće biti fašistička zemlja i nikada fašistički lider Boško Obradović i tajkunska banda koju predvode Đilas i Jeremić neće vladati ovom zemljom", rekao je Vučić.

On je obećao zaposlenima na RTS da ih više niko neće dirati i dodao da će ih država zaštiti.

Vučić je dodao da neće razgovarati sa predstavnicima opozicije.

"Mislim da su obraz i čast predsednika Srbije veoma važni, za dostojanstvo našeg naroda. Siladžijama da se dodvoravam? Sa onim lopužom i tajkunom Đilasom da se rukujem, što je ukrao 500 miliona evra? Ne pada mi na pamet", rekao je on.

(Kurir.rs/Foto: Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja