Jeremić: Odnosi Kine i Srbije napredovali poslednjih godina

Jeremić: Odnosi Kine i Srbije napredovali poslednjih godina

Politika -
Meni je bila izuzetna čast da učestvujem u procesu uspostavljanja odnosa strateškog partnerstva između Srbije i Kine, što će doprineti daljem razvoju međusobnih odnosa", rekao je Jeremić

PEKING - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić rekao je danas u razgovoru sa kineskim kolegom Jangom Điečijem u Pekingu da prijateljstvo između dva naroda traje decenijama, a da su odnosi između dve zemlje naročito napredovali poslednjih godina.

"Meni je bila izuzetna čast da učestvujem u procesu uspostavljanja odnosa strateškog partnerstva između Srbije i Kine, što će doprineti daljem razvoju međusobnih odnosa", rekao je Jeremić koji je danas doputovao u posetu Kini, prenosi Kineski radio internacional.

Jang je čestitao Jeremiću na izboru za predsedavajućeg 67. zasedanja Generalne skupštine UN, istakavši značaj i ulogu svetske organizacije. Šef kineske diplomatije je izrazio nadu da će ova Jeremićeva poseta doprineti daljem razvoju međusobnih odnosa i razvoju poslova u UN, prenosi Kineski radio internacional. Jeremić će se sutra u Pekingu sastati sa potpredsednikom Kine Sji Đinpingom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track