Najnovije vesti

NE ZNA SE KO JE GORI OD BRAĆE HARADINAJ, OVAKO DAUT PROVOCIRA SRBE NA FEJSBUKU: Odlikovati policajce koji su hapsili Đurića?!
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

ramuš misli, daut progovara

NE ZNA SE KO JE GORI OD BRAĆE HARADINAJ, OVAKO DAUT PROVOCIRA SRBE NA FEJSBUKU: Odlikovati policajce koji su hapsili Đurića?!

Politika

PRIŠTINA - Daut Haradinaj, poslanik Alijanse za budućnost Kosova i brat kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, smatra da pripadnici policije, koji su pre godinu dana uhapsili u Kosovskoj Mitrovici šefa vladine Knacelarije za KiM, Marka Đurića, treba da budu odikovani, a ne da se protiv njih pokreće istraga.

Tvrdi da oni nisu prekoračili ovlašćenja u primeni sile, već su, kaže, samo izvršavali naređenja pretpostavljenih. Zato, kaže, taj slučaj treba što pre zatvoriti.

Reagujući na najavljenu istragu koja će biti pokrenuta protiv pripadnika policije koji su brutalno uhapsili Đurića, 26. marta prošle godine, Daut Haradinaj je na svom fejsbuk profilu napisao da je pokretanje istrage u suprotnosti sa njihovim dužnostima.

"Policija nije koristila ni najmanju silu, sve što se vidi je racionalna akcija u skladu sa situacijom. Stoga, ovaj slučaj treba zatvoriti, a one koji izvršavaju zadatak treba odlikovati", napisao je Daut Haradinaj.

Sve drugo, smatra on, bila bi demotivacija u obezbeđivanju bezbednosti za sve građane. Oni su, kaže, izvršavali dužnosti koju su im naložili nadređeni i ništa više.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...