ĐORĐEVIĆ: Nasilje prema ženama niko neće tolerisati
Foto: Marina Lopičić

reakcija

ĐORĐEVIĆ: Nasilje prema ženama niko neće tolerisati

Politika -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević osudio je danas, kako je naveo, "fašistički napad lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) na zaposlene žene u Skupštini Beograda, koje su formiranjem 'živog zida' uspele da spreče njihov nasilni upad u tu instituciju".

"Vlada Republike Srbije neće dozvoliti bilo kakav oblik nasilja u zemlji koja teži da bude moderna, razvijena demokratska država i koja se zalaže za ravnopravnost svih građana. Današnje pretnje šamarima i vređanje žena, koje su i pored skandaloznog ponašanja prema njima pokazale koliko su jake, složne i odlučne da zaštite svoju zemlju Srbija neće tolerisati", naveo je Đorđević u pisanoj izjavi.

Predstavnici Saveza za Srbiju danas su bili pred Gradskom kućom, a predsednik odborničke grupe Nikola Jovanović podneo je zahtev za sastanak sa Radojičićem. Pred predstavnike opozicije ispred zgrade izašle su žene članice Gradskog veća, kao i učesnice Saveta za rodnu ravnopravnost.

Savić: Beograđani svedočili fašističkom nasilju Obradovića

Predsednik voždovačke opštine, Aleksandar Savić, poručio je da je nedopustiva bilo koja vrsta iživljavanja nad ženama, kakve su Beograđani bili svedoci kada su se predstavnici, kako kaže, "tzv. Saveza za Srbiju, predvođeni fašistom Boškom Obradovićem", na najprimitivniji način ophodili prema damama u Skupštini Grada Beograda. Oni su to, podseća Savić, uradili u trenutku održavanja sednice za rodnu ravnoravnost.

"Žene u Srbiji žele mir i sigurnost, a svi koji nameravaju da ih vređaju i omalovažavaju zaslužuju prezir i treba da budu procesuirani u skladu sa zakonom. Srbija je demokratsko društvo koje neće dozvoliti da postanemo zemlja nasilnika', poručio je Savić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track