ZEKIĆEVA OSUDILA OBRADOVIĆEVE NASRTAJE NA REM: Ovi kvazi političari nam crtaju metu na čelu i traže da ne poštujemo zakone
Foto: Damir Dervišagić

reakcija

ZEKIĆEVA OSUDILA OBRADOVIĆEVE NASRTAJE NA REM: Ovi kvazi političari nam crtaju metu na čelu i traže da ne poštujemo zakone

Politika -

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da će se REM zbog nasrtaja opozicionih lidera na REM obratiti svim relevantnim međunarodnim i domaćim organizacijama, ističući da ta institucija neće podleći pritiscima.

foto: Nemanja Nikolić

"Obratićemo se svim relevantnim međunarodnim i domaćim organizacijama, jer je ovo samo jedan u nizu nasrtaja na nezavisnost REM-a. Ovi kvazi političari REM-u crtaju metu na čelu i traže od nas da ne poštujemo zakone koje su sami doneli dok su bili na vlasti", rekla je Zekićeva.

Ona je podsetila da po tim zakonima, REM nema prava da se bavi uređivačkom politikom medija, ni da ih zabranjuje, niti da se bavi izbornim uslovima.

Mesto za to je skupština koju oni, kako kaže, bojkotuju pokušavajući da na silu nateraju REM da radi šta oni hoće.

"Na ovu vrstu pritisaka nemamo nameru da pristanemo. Ne možes da tražiš dijalog, a da u ruci držiš batinu, niti da pričas o uličnom smenjivanju i vešanju nepodobnih", zaključila je Olivera Zekić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track