Olja Bećković: Novo lice Velimira Ilića

Olja Bećković: Novo lice Velimira Ilića

Politika -
Očigledno je, po ovim izjavama, da je ovo sada neki novi Velimir Ilić koji uživa moje veliko poštovanje i koji će Srbiji da donese velike promene - rekla je Bećkovićeva.

BEOGRAD - Novinarka Olja Bećković za Kurir kaže da su se svi negativni komentari koje je do sada, eventualno imala, odnosili na onog Velimira Ilića. - Očigledno je, po ovim izjavama, da je ovo sada neki novi Velimir Ilić koji uživa moje veliko poštovanje i koji će Srbiji da donese velike promene - rekla je Bećkovićeva. Podsetimo, Bećkovićeva je u svojoj emisiji insistirala na odgovoru od Aleksandra Vučića da li je Ilić "novo lice naredne vlade" koje će doneti Srbiji promene, što joj je ovaj očigledno zamerio.

UNS osuđuje uvrede Velimira Ilića na račun Olje Bećković Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje izjave predsednika Nove Srbije Velimira Ilića sa današnje konferencije za štampu na kojoj je vređao novinare, a novinarki Olji Bećković poručio da će je prevaspitati, odnosno pronaći nekoga ko će to da uradi.Velimir Ilić je tvrdeći da se protiv njega vodi medijska kampanja, jednom od odgovornih proglasio novinarku Olju Bećković i rekao „mi ćemo je prevaspitati, ali pravno. Ako to nije znao Matija, naći ćemo mi ljude koji će to znati“ i „Ja više ne razumem gospođu Olju Bećković, šta više ona hoće od mene, da li je ona normalna, da li je ona zdrava i molim odgovorne ljude na B92 da je pošalju na analizu“.UNS smatra da su ovakve izjave apsolutno neprimerene nosiocu javne funkcije.UNS podseća da je koalicija koja formira novu vladu potpisala sporazum u kom je građanima obećala potpuno drugačiji odnos prema slobodi izražavanja i novinarskoj profesiji. UNS upozorava da se iskrenost tih obećanja upravo nalazi na probi u slučaju uvreda Velje Ilića na račun Olje Bećković i izražava nadu da nova vlast za ministre neće birati ljude koji prete novinarima.UNS podseća da je Ilić više puta vređao, pretio i fizički nasrtao na novinare i da mu nije prvi put da vređa uglednu novinarku Olju Bećković.Ilić je početkom maja prvostepeno osuđen na novčanu kaznu zbog napada na Vladimira Ješića, dok je radio sa njim intervju 2003. godine za Televiziju Apolo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja