ĐURIĆU PRETE SMRĆU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Podnosim krivičnu prijavu
Foto: Marina Lopičić

o istrazi u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića

ĐURIĆU PRETE SMRĆU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Podnosim krivičnu prijavu

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu zbog pretnji smrću koje je dobio zato što se, kako je rekao, samo usudio da postavi pitanje da li je tačno da je Rada Trajković svedočenjem ukazala da Srbija ima povezanost sa ubistvom Olivera Ivanovića.

On je za TV Prva kazao da će prijavu podneti protiv svih počinilaca koji su te pretnje iznosili na društvenim mrežama.

Đurić je, govoreći o istrazi u vezi ubistva Olivera Ivanovića, naveo da bi voleo da istraga ide i brže, ali da sve što je do sada pokazala jeste to da prištinske institucije ne sarađuju.

"Tahiri laže, dokument tužilaštva je originalan"

Đurić je izjavio sinoć da je kosovski ministar pravde Abelard Tahiri ministar nepravde i laži, a dokumentacija koja je u četvrtak predstavljena javnosti ne da nije lažna, već je u pitanju originalni dokument tužilaštva tzv. Kosova koji je službenim putem dostavljen braniocima uhapšenih Srba.

"Jedino što je lažno jeste optužnica protiv Srba i države Srbije koju sa svojim satelitima svakoga dana podiže u medijima", saopštio je Đurić, reagujući na tvrdnje Tahirija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao lažnu dokumentaciju u vezi sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića.

"U lažima ministra nepravde i laži Abelarda Tahirija veoma su kratke noge. Osim što je celom svetu pokazao kakav i koliki je lažov, čovek koji je brojne Srbe na KiM držao i drži neosnovano iza rešetaka, obelodanio je danas i koga štiti i čiji je među Srbima politički pokrovitelj", saopštio je Đurić.

"Ni brutalne i brojne pretnje smrću, ni najprimitivnije uvrede kojima sam izložen od strane ubedljivo manjinskog, ali punog mržnje i agresivnog dela javnosti, zato što sam se usudio da obelodanim istinu, neće me sprečiti da nastavim da ih sve zajedno raskrinkavam", rekao je Đurić i naglasio: "Svima zajedno im poručujem - dalje ruke od Srbije, lažovi"!

"Krajnje vreme i da međunarodna zajednica pogura tu stvar", rekao je. Đurić je, komentarišući predstojeći sastanak u Berlinu, oko rešavanja kosovskog problema, koji se 29. aprila održava na inicijativu kancelarke Angel Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, rekao da je juče na mitingu u okviru kampanje Budućnost Srbije u Beogradu, poslata jasna poruka da Srbija ne prihvata poniženja i da neće pristati na ucene.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track