Najnovije vesti

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE PREDSEDNIKU ŠRI LANKE: Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

solidarnost u teškim trenucima

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE PREDSEDNIKU ŠRI LANKE: Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešća predsedniku Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanka Maitripali Siriseni povodom žrtava serije napada na crkve i hotele u toj zemlji.

 

"Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih bombaških napada u kojima je stradalo mnogo ljudi. Duboko smo ožalošćeni što su meta bile katoličke crkve i vernici i to na Uskrs, dan koji treba da donese mir i radost. Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti", kaže se u Vučićevom saučešću.

 

On je ukazao na nužnost potrebe da se bude snažniji nego ikad pred "izazovima i okrutnošću zla koje ne preza ni pred čim da bi vladao strahom" i istakao da će se Srbija "uvek zalagati za jednakost svih nacija i religija i pravo na slobodan život".

 

"Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak", istakao je predsednik Vučić u pismu predsedniku Siriseni.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...