pacijentu mnogo bolje

VUČIĆ NA VMA U POSETI MIHAILU: Rusu brutalno pretučenom u upadu ROSU poželeo brz oporavak (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros na VMA ruskog diplomatu i službenika Unmika na Kosmetu Mihaila Krasnoščekova koji je brutalno pretučen u toku upada ROSU na sever Kosmeta samo zato što je sa kosovskim Srbima na barikadama razgovarao na srpskom.

foto: Pritnscreen/Pink

Rus je imao izuzetno teške povrede i prvobitno je bio zbrinut na odeljenju intenzivne nege u Kosovskoj Mitrovici. Tu je ostao i naredna dva dana pošto vlasti u Prištini nisu dozvolile da se prebaci na lečenje u Beograd, na VMA.

Predsednik se tokom posete na VMA pozdravio sa Mihailom, rekao mu da su lekari imali velike strahove zbog njegovih teških povreda, da su proveravali očno dno, zatim lobanjske kosti jer su povrede koje je zadobio bile izuzetno teške, ali da je srećom sve na kraju ispalo dobro.

1 / 6 Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Povređenog Rusa obišao je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin koji je rekao da je posredi zverstvo pogotovo što je reč o radniku UN. Ruski ambasador je ocenio da ono što se Krasnoščekovu desilo na KiM može opisati kao zverstvo i varvarstvo i dodao da će oni koji su odgovorni za njegove povrede takođe odgovarati.

Razgovor je tekao malo i u šali pošto je pacijentu mnogo bolje pa se i pacijent našalio da nije fotogeničan.

- Neprimerena primena sile od strane kosovskih specijalaca bila je za očekivati, rekao je Vučić jutros obilazeći ruskog državljanina i dodao da je

Rus bio udaren kundakom u lice i da su udarali sve ljude koji su im se suprostavljali. I ruski pripadnik UNMIK-a kaže da za njega nije bilo neočekivano da su se tako brutalno ophodili kosovski policajci.

Vučić je tokom razgovora primetio da Krasnošćekov bez akcenta govori srpski, a Rus je objasnio da je već 20 na Balkanu i da je imao priliku da dobro naučio naš jezik. Vučić je dodao da je dobio informaciju da su Krasnoščekova udarili kundakom, što je Rus i potvrdio. "Ali, ste izdržali sve", rekao mu je Vučić.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sad će, primetio je predsednik, na KiM više da gone one koji su im se suprotstavili u toj navodnoj akciji protiv korupcije i kriminala. "Za nas je veoma važno da se ovde osećate kao kod kuće", rekao je Vučić Krasnoščekovu.

Načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević preneo je novinarima da je pacijent zadobio teške telesne povrede koje su mogle da se završe teže nego što jesu. Ukazao je da je zadobio prelom jagodične kosti, što je moglo da se proširi na deo koštanih i moždanih struktura, i oko.

(Kurir.rs/TV Pink)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track