MIŠA VACIĆ: Ne postoje bilo kakve indicije da je neko od pripadnika Srpske desnice tukao aktiviste opozicije u Novom Sadu
Foto: Privatna Arhiva

krivična prijava za krov nad glavom

MIŠA VACIĆ: Ne postoje bilo kakve indicije da je neko od pripadnika Srpske desnice tukao aktiviste opozicije u Novom Sadu

Politika -

Srpska desnica podnela je danas krivičnu prijavu Osnovnom javnom Tužilaštvu u Novom Sadu protiv organizacije “Združena akcija krov nad glavom” i njihovog članstvo zbog izazivanja panike i nereda.

,,Združena akcija krov nad glavom” je 7. juna objavila tekst u kojem za napad na studente Pravnog i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Marka Đelevića i Mihajla Nikolića a kasnije i Dejana Bagarića, optužuje Srpsku desnicu i njene članove.

foto: nacionalist.rs

,,U tekstu se navodi da iza prebijanja gore pomenutih studenata stoji naša organizacija Srpska Desnica u sadejstvu sa državom Republikom Srbijom. Na takav način ova organizacija predstavila je državu i njene organe kao izvor nasilja i faktor represije, dok se Srpska Desnica stavlja u svojstvo izvršioca tog dela…. Ovim putem putem pomenuta organizacija je iznošenjem i prenošenjem lažnih vesti i tvrđenja izazvala paniku i teže narušavanje javnog reda i mira” stoji u podnetoj prijavi.

Miša Vacić predsednik Srpske desnice izjavio je danas imajući u vidu, da nije dokazano, niti da postoje bilo kakve indicije da je neko od pripadnika SD počinio ovo delo, zahteva od Tužilaštva da procesuira odgovorne i izvede ih pred lice pravde.

Angažovani punomoćnik, advokat Goran Karadžić iz Novog Sada istakao je da se ovde nedvosmisleno radi o izvršenju krivičnog dela iz Člana 343 KZRS, Izazivanje panike i nereda, te predlaže nadležnom Tužilaštvu da pokrene krivični postupak protiv izvršilaca pomenutog dela.

foto: nacionalist.rs

Po predaji krivične prijave Tužilaštvo je pozvano da što hitnije reaguje a ujedno i zaštiti članstvo SD čija je bezbednost ugrožena prenošenjem lažnih vesti i objava.

Srpska desnica ovim putem takođe je najavila da će početkom iduće nedelje zakazati vanrednu konferenciju za medije i izneti u javnost dokaze kojim raspolaže.

(Kurir.rs/nacionalist.rs )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja