Dinkić: Ulazak u vladu velika životna šansa
Foto: Tviter

Sada ili nikad

Dinkić: Ulazak u vladu velika životna šansa

Politika -
Ovo sada, 2012. vidim kao veliku šansu da mnoge stvari u javnim finansijama i privredi popravim, a mnoge predrasude i zablude o meni promenim. Sada ili nikada...", napisao je Dinkić.

BEOGRAD - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić, koji u novoj vladi treba da se bavi finansijama i ekonomijom, napisao je na svom tviter profilu (@mlađad) da ulazak u vladu vidi kao veliku životnu šansu i priliku da popravi mnoge stvari u javnim finansijama i privredi.

"Ovo sada, 2012. vidim kao veliku šansu da mnoge stvari u javnim finansijama i privredi popravim, a mnoge predrasude i zablude o meni promenim. Sada ili nikada...", napisao je Dinkić.

Takođe je naveo da je u životu imao nekoliko velikih šansi od kojih je prva bila kada je na javnom konkursu 1990. godine izabran za asistenta na Ekonomskom fakultetu. "Drugu veliku šansu dobio sam 2000. kada sam imenovan za guvernera centralne banke. Mislim da sam obe šanse u potpunosti iskoristio. Nakon toga, u međuvremenu su o meni svašta govorili, pisali, izmišljali", naveo je Dinkić.

Lider URS-a je u prvoj vladi Vojislava Koštunice bio ministar finansija, da bi u drugoj vladi tog premijera bio ministar ekonomije i regionalnog razvoja. U vladi Mirka Cvetkovića, izabranoj u julu 2008. godine obavljao je istu funkciju. Na nju je podneo ostavku u februaru 2011. godine nakon što je Cvetković pokrenuo inicijativu za njegovo smenjivanje nakon prepirke u vladi oko lokacije za novu fabriku Gorenja u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track