HAOS U PRIŠTINI: Hašim Tači više NE RAZGOVARA S BEOGRADOM!
Foto: Profimedia

neustavno i nezakonito

HAOS U PRIŠTINI: Hašim Tači više NE RAZGOVARA S BEOGRADOM!

Politika -

Opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK), koji je pokrenuo inicijativu za ispitivanje ustavnosti formiranja delegacije za pregovore s Beogradom, ocenio je da posle odluke ustavnog suda kosovska vlada i delegacija moraju odmah da podnesu ostavku

PRIŠTINA - Kopredsedavajući tima Prištine u dijalogu s Beogradom Špend Ahmeti saopštio je da se povlači s tog mesta, posle stava ustavnog suda da je formiranje te delegacije neustavno i nezakonito, javlja „Koha“.

Poslanik takozvane skupštine Kosova Iljir Deda reagovao je na stav ustavnog suda ocenom da je posle skoro dve godine razjašnjeno da ne može biti „dijaloga predsednika“ (Aleksandra Vučića i Hašima Tačija) i da je „danas uloga Hašima Tačija u dijalogu sa Srbijom završena“, prenosi Tanjug.

„Odluka ustavnog suda koja podriva državnu delegaciju za dijalog sa Srbijom izuzetno je važna — pojašnjava ko ima mandat da vodi dijalog sa Srbijom.

Samo vlada i premijer“, objavio je Deda na Fejsbuku.

Opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK), koji je pokrenuo inicijativu za ispitivanje ustavnosti formiranja delegacije za pregovore s Beogradom, ocenio je da posle odluke ustavnog suda kosovska vlada i delegacija moraju odmah da podnesu ostavku, prenosi „Zeri“.

Poslanik DSK Avdulah Hoti rekao je na konferenciji za novinare da je sud jasno rekao da je „zakon o dijalogu neustavan“ i pozvao vladu i delegaciju da odmah podnesu ostavke i da se raspišu izbori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track