SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanička pitanja, pa rasprava o sudijama i tužiocima
Foto: Marina Lopičić

poslanici jutros u klupama

SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanička pitanja, pa rasprava o sudijama i tužiocima

Politika -

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja, a nakon toga će nastaviti raspravu o predlozima odluka o izboru zamenika javnih tužioca u više gradova, koje je predložilo Državno veće tužilaca, i sudija koji se prvi put biraju na tu funkciju, na predlog Visokog saveta sudstva.

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević zatražila je da se Skupština Srbije posebno izjasni o Jeleni Srdanović, koja je predlog DVT za zamenika javnog tužioca u Šapcu, jer, kako je rekla, prema njenim saznanjima kandidatkinja je članica Demokratske stranke (DS).

Parlamentarci su juče završili objedinjenu raspravu o razrešenju i imenovanju pojedinih članova odbora Narodne skupštine koje su pojedinačno podnele poslaničke grupe SDPS i Stranka moderne Srbije.

Pojedini poslanici i vlasti i opozicije su konstatovali da se prvi put u plenumu raspravlja o tehničkim stvarima, budući da su ovakve tačke do sada samo izglasavali, međutim, sada se desila situacija da razrešenja pojedinih članova odbora iz jedne stranke dolaze na predlog druge stranke, što ranije nije bio slučaj.

Nekadašnji članovi Dosta je bilo koji su napustili taj pokret i osnovali Stranku moderne Srbije zatražili su da se iz pojedinih odbora razreše njihove bivše kolege Saša Radulović i Branka Stamenković, ali i Ana Stevanović koja se u međuvremenu učlanila u Stranku slobode i pravde, Dragana Đilasa. Tokom rasprave bilo je reči o takozvanim preletačima, promeni Zakona o izboru narodnih poslanika, ali i o promeni Poslovnika narodne skupštine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track