ĐILAS JE ZELENAŠ Ojadio je DS za milione
Foto: Marina Lopičić

Šok Pokrajinski poslanik demokrata tvrdi

ĐILAS JE ZELENAŠ Ojadio je DS za milione

Politika -

Lider SZS otkupio dug DS prema banci za 38 miliona dinara, a onda potpisao ugovor s tom strankom u kome se navodi da mu dugujemo 49 miliona. Na sve to nam obračunava kamatu 18 odsto, kaže Nenad Borović

Pokrajinski poslanik Demokratske stranke Nenad Borović tvrdi da je bivši šef DS Dragan Đilas prilikom otkupa duga te stranke zaradio 11 miliona dinara!

foto: Printskrin

Borović u razgovoru za Kurir kaže i da demokrate plaćaju Đilasu, odnosno njegovoj firmi, 18 odsto kamate na godišnjem nivou na ime tog duga.

Sumnjiv dogovor

- Dug DS prema Razvojnoj banci Vojvodine bio je 49 miliona dinara. U jednom danu kod jednog od notara prvo je potpisan ugovor između Đilasa, odnosno njegove firme, i RBV, po kom Đilas otkupljuje dug DS prema toj banci za 38 miliona dinara. Odmah nakon toga, Đilas potpisuje ugovor sa Bojanom Pajtićem, tadašnjim predsednikom DS, u kom se navodi da stranka duguje Đilasu 49 miliona, koliko je dugovala i samoj banci. Kako je Đilas otkupio naš dug od banke za 38 miliona, ne znam, ali je on u startu bio dobar za 11 miliona dinara - kaže Borović.

On dodaje da to nije sve i da Đilas od demokrata zarađuje i preko kamate na taj osnovni dug.

- Taj dug nije sve. Pa gde su kamate od 18 odsto godišnje? To je duboko nemoralno prema DS. Mi ne znamo koliko DS još duguje Đilasu, jer rukovodstvo uporno izbegava da govori o tome - dodaje on.

Nefer prema bivšoj stranci

Borović se, kako kaže, zbog toga što Đilas zelenaši svoju nekadašnju stranku, protivi saradnji DS sa Savezom za Srbiju. Jedan od lidera SZS je upravo Đilas. Stalno kritikovanje te koalicije prouzrokovalo je da ga IO DS isključi iz stranke, a sada se čeka i konačna odluka drugostepenog organa.

- Ja ću biti isključen iz partije, a Đilas je, pored svega što nam radi, dobar koalicioni partner. Taj čovek nas je zelenašio, a mi sad zbog političke korektnosti treba da ga zovemo poželjnim koalicionim partnerom. Neću! - ističe Borović. Kurir.rs/K.B./Foto:Kurir/Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track