Najnovije vesti

VUČIĆ MAKRONU ČESTITAO PRAZNIK: Dragi prijatelju, primite moje iskrene čestitke... Uvek možete da računate na Srbiju
Foto: Kancelarija predsednika, Predsedništvo

dan uoči posete srbiji

VUČIĆ MAKRONU ČESTITAO PRAZNIK: Dragi prijatelju, primite moje iskrene čestitke... Uvek možete da računate na Srbiju

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, povodom nacionalnog praznika Republike Francuske, uputio čestitku predsedniku Emanuelu Makronu, uz želju za napredak zemlje i blagostanje njenih građana, kao i uz poruku da će već sutra imati čast da mu poželi dobrodošlicu u Beogradu.

U čestitki se kaže: Vaša ekselencijo, dragi prijatelju, Primite moje iskrene čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana.

Dok veličanstvenom paradom na Jelisejskim poljima slavite slobodu, jednakost i bratstvo, sa ponosnim narodom Francuske svetkuju svi koji dele te neprolazne uzore. Među njima su i građani Srbije, zemlje koja je uvek vojevala za ideale slobodarstva i nezavisnosti. Samo dan kasnije imaću čast da Vam poželim dobrodošlicu. Vi ste, posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Dolazite u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu, u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou. Zato će Vaša poseta da nas podseti na to da su dva naroda iskovala bratstvo u najtežim istorijskim okolnostima.

Vaša poseta predstavljaće i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo. I danas delimo vrednosti na kojima počiva savremena Evropa i uveren sam da je, u Vašoj viziji reformisane Evropske unije, naš evropski put realan i ostvariv. Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

foto: Kancelarija predsednika, Predsedništvo

Dozvolite da, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, istaknem značaj podrške koju pružate našoj regionalnoj politici mira i saradnje, kao i rešavanju pitanja od vitalnog interesa za napredak Srbije, poput pitanja Kosova i Metohije.

U očekivanju Vašeg dolaska u Beograd, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, navodi se u čestitki predsednika Vučića upućenoj predsedniku Makronu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...