SVAĐA U VLADI! Brnabić: Popoviću, napusti Vladu Popović: Ne, nego me ti smeni
Foto: Marina Lopičić, Beta/Milan Obradović

Fajt Ministar opet ustalasao Nemanjinu 11

SVAĐA U VLADI! Brnabić: Popoviću, napusti Vladu Popović: Ne, nego me ti smeni

Politika -

Premijerka Ana Brnabić i Nenad Popović, ministar bez portfelja, ponovo su zaratili zbog iste stvari - odstupanja od politike Vlade u vezi sa Kosovom.

Popović je juče kazao da je Briselski sporazum mrtav i da evropskih integracija Srbije više nema, na šta mu je Brnabićeva poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi dogovorenu politiku, a ko to nije u stanju, slobodan je da napusti Vladu.

- Posle svih poruka koje smo poslednjih nedelja dobili od zapadnih zemalja - farse s teroristom Ramušem Haradinajem pred takozvanim Specijalnim sudom, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu - jasno je da evropskih integracija više nema i da je Briselski sporazum mrtav - kazao je Popović, na šta je usledilo saopštenje iz kabineta premijerke.

- Popović ovakve izjave može da daje kao predsednik svoje stranke, a nikako u ime Vlade. Svaki ministar je dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a oni koji to nisu u stanju slobodni su da je napuste - navela je Brnabićeva.

Međutim, iz Srpske narodne partije, na čijem je čelu Popović, poručuju premijerki da je na njoj da smeni ministre kojima nije zadovoljna.

- Popović je izneo politički stav kao predsednik SNP. Njega niko ne može da spreči da iznosi političke stavove koji su bili poznati i pre nego što je postao član Vlade. Posebno ako se ti stavovi tiču ključnih državnih i nacionalnih interesa Srbije. Premijerka je imala priliku da se uveri u rezultate koje je on u prethodne dve godine postigao kao ministar. Ako nije zadovoljna njegovim rezultatima na funkciji ministra, kao premijer, ima mehanizme da preispita njegovo učešće u daljem radu Vlade - naveli su za Kurir iz informativne službe SNP.

Kurir.rs/K. B./Foto:Kurir/Marina Lopičić/Beta/Milan Obradović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track