GRADONAČELNIK TERZIĆ: Za dve godine budžet Kraljeva porastao za čak 540 miliona dinara
Foto: Marina Lopičić

INTERVJU

GRADONAČELNIK TERZIĆ: Za dve godine budžet Kraljeva porastao za čak 540 miliona dinara

Politika -

Uveren sam da će i u 2019. naš budžet nastaviti da raste, a otvaranje novih radnih mesta doprineće daljem rastu prihoda i razvoju grada, poručuje gradonačelnik

Poslednjih godina Kraljevo beleži značajan rast prihoda gradskog budžeta. U 2016. godini smo imali prihode u iznosu od 2.700.000.000 dinara. U narednoj, 2017, ostvarili smo 2.950.000.000, što znači da su za samo jednu godinu prihodi uvećani za čitavih 250.000.000 dinara.

Prihodi su nastavili da rastu i prošle godine, kada smo ostvarili rekordnih 3.241.000.000. Ako merimo u odnosu na 2016. godinu, to je rast prihoda od 540.000.000 dinara, odnosno čitavih 20 odsto, navodi u razgovoru za Kurir gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

foto: Marina Lopičić

- Budžet jednog grada predstavlja krvnu sliku finansijskog stanja, a njegov rast pokazuje koliko više novca imate na raspolaganju za gradnju puteva, za mostove, uređenje trgova, parkova, izgradnju igrališta. Uveren sam da će i u 2019. godini naš budžet nastaviti da raste, a otvaranje novih radnih mesta, koje nam je omogućio predsednik Aleksandar Vučić, doprineće daljem rastu prihoda i razvoju grada.

U Kraljevu se poslednjih godina dosta toga izgradilo, koji su to najvažniji projekti?

- Posle godina i decenija zatvaranja giganata kraljevačke industrije, najznačajniji događaj za sve Kraljevčane je otvaranje dve fabrike. Turska tekstilna kompanija „Taj grupa“ zaposliće oko 2.500 ljudi, a gradi se i nemačka fabrika „Leoni“, u kojoj će 5.000 radnika proizvoditi kablove za „Mercedes“. Da je neko Kraljevčanima pre samo nekoliko godina pričao da će se u njihovom gradu proizvoditi delovi za „Mercedes“, da će se zaposliti 7.500 ljudi, da će se ovoliko raditi i graditi, niko mu ne bi poverovao. Ali uz pomoć predsednika Vućića, snovi postaju java.

foto: Marina Lopičić

Na kojim infrastrukturnim objektima trenutno radite?

- Prvi zadatak nam je da, uz pomoć predsednika i Vlade, saniramo štete od junskih poplava. Na prošlonedeljnoj sednici Vlade odobreno nam je 104 miliona dinara za regulaciju vodotokova. Država će nam pomoći i u rekonstrukciji puteva, izgradnji 23 nova mosta, a građanima čiji su stambeni objekti oštećeni već se isplaćuje pomoć.

Zgrada Osnovnog suda je rekonstruisana i proširena, u šta je uloženo više od dva miliona evra. Uz pomoć našeg iseljenika iz Kanade Milomira Glavčića, izgradili smo vrtić na Beranovcu u vrednosti od preko 60 miliona dinara. Rekonstruisali smo i Trg srpskih ratnika, izgradili nove paviljone na Goču i započeli rekonstrukciju puta ka ovoj planini, uskoro počinje gradnja nove zgrade Osnovne škole „Sveti Sava“, u toku je rekonstrukcija atletskog stadiona, a gradiće se i fudbalski stadion s preko 8.000 mesta i rasvetom... radimo punom parom.

O opoziciji NEKO ZAVRŠI FAKULTET, A NE ZNA NI GDE SE ZGRADA NALAZI

Gradonačelnik Terzić kaže da dok mediji svakodnevno napadaju ministra Stefanovića, u kraljevačkoj opoziciji postoji sijaset „kupljenih“ diploma.

- Tako Ivan Matović ne samo da je uspešan biznismen, kome bi čak i Dragan Đilas pozavideo na brzini bogaćenja, nego se radi i o čoveku koji je, pored toliko posla koji ima, troje dece, dve žene, pet-šest benzinskih pumpi, uspeo da završi fakultet u najkraćem mogućem roku. Istini za volju, niko u Kraljevu ne zna ni kada je diplomirao, ni kada je uopšte upisao fakultet. Na svu sreću, građani Kraljeva sve to znaju i njima sigurno neće ukazati poverenje na predstojećim izborima.

Kurir.rs/Dijana Glogonjac Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track