VUČIĆ OTKRIO ŠOKANTNE ČINJENICE: Boris Tadić je imao privatni centar za prisluškivanje!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Marina Lopičić

Direktno

VUČIĆ OTKRIO ŠOKANTNE ČINJENICE: Boris Tadić je imao privatni centar za prisluškivanje!

Politika -

Razotkriveno: To je potom iseljeno na splav koji je vodio Tadićev rođak. Videli ste njegov uplašeni izraz lica, on brine da će neko da otkrije šta je sve radio po tom pitanju, poručio je Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić otkrio je da je Boris Tadić, njegov prethodnik na toj državnoj funkciji, u zgradi Predsedništva Srbije imao deo privatnog prislušnog centra i da se mnogo više nego on sastajao sa stranim obaveštajcima, angažovanim na različitim pozicijama u ambasadama.

Komentarišući Tadićeve tvrdnje da se kao opozicionar sastajao s obaveštajcima, Vučić je poručio da je to neistina.

- Tadić, naravno, govori neistine. Ja sam se sastajao s ljudima koji su prvi sekretari. Nisam bio predsednik stranke i to je bio moj nivo - prvi sekretari ili zamenici ambasadora. Tajne službe ponekad mogu da tumače da su oni pripadnici obaveštajnih službi. A nije Tadić taj koji to odlučuje - napomenuo je on.

Napadi opozicije

Vučić smatra da je je Tadić očigledno o tome odlučivao.

- Treba da se stidi svojih reči, jer se s njima sastajao mnogo više nego ja, i još je sve to pratio iz privatnog prislušnog centra koji je delom imao u zgradi Predsedništva, pa je potom iseljen na splav koji je vodio Tadićev rođak. Videli ste njegov uplašeni izraz lica, uplašen iz nekih drugih razloga. Pitajte njega za razloge. Zato što brine da će neko da otkrije šta je sve radio po tom pitanju - rekao je Vučić.

Na optužbe pojedinih medija da je iznošenjem izveštaja s oznakom državne tajne prekršio zakon, predsednik kaže da je čist kao suza, da je rekao istinu i da je delovao u skladu s „njihovim ustavom“ i zakonima. Vučić kaže da ga opozicija napada jer pojedini opozicionari brinu šta još može da iznese u javnost, sa čega još može da skine oznaku tajnosti.

Šešeljeve neistine

On je poručio da je apsolutno otvoren za to da se utvrdi ko je sve prisluškivao u Srbiji i dodao da lider SRS Vojislav Šešelj nije svojevremeno govorio istinu kada je rekao da mu je Vučić u Hag donosio transkripte razgovora između Tadića i Tomislava Nikolića.

- Nije Šešelj rekao istinu, niti je moguće kupiti za 30.000 ili 35.000 evra bilo kakav prislušni uređaj i prisluškivati predsednika republike. Pokušajte to da uradite, pa mi to pokažite.

foto: Tanjug/Zoran Žestić
Trg republike na 1,5 hektara DO 1. SEPTEMBRA GOTOVI RADOVI

Predsednik je juče obišao radove na Trgu republike u centru Beograda i najavio da će rekonstrukcija biti gotova do 1. septembra ili najkasnije do 10. septembra.

- Trg republike će biti gotov za manje od mesec dana, urađen je zaista velelepno, onako kako treba da izgleda centralni trg u jednom evropskom gradu. Trg je urađen u veoma kvalitetnom granitu, površine jedan i po hektar, od čega dve trećine predstavlja pešačku zonu, a zasađena su i nova 53 stabla - objasnio je Vesić, a Vučić je dodao da će novi trg biti sjajan za održavanje protesta:

- A pošto je sada triput veći nego što je bio, neće moći da se dođe sa 3.000 ljudi, pa da se kaže da su došle hiljade.

foto: Tanjug/Zoran Žestić
Pozdrav za kineske turiste VUČIĆ UČI KINESKI

Tokom šetnje i razgovora s majstorima, Vučića su uporno fotografisali kineski turisti koji su bili u prolazu. On im je mahnuo.

- Zdravo, braćo Kinezi, dobro došli u Beograd! Naučiću ja i kineski - doviknuo im je Vučić.

Štitićemo svetinje SPC ČEKAM DA KAŽU DA GRAČANICA NIJE MILUTINOVA

Predsednik je naglasio da će pokušati da zaštiti SPC na KiM, njenu imovinu i svetinje. Naveo je da je u Briselu, tokom pregovora s Prištinom, insistirao na tome da, šta god da bude, mora zvanično da piše SPC Beograd - da bi se sprečilo da se na KiM sprovode ideje pravljenja neke nove pravoslavne crkve. Kazao je da će se možda „čuti čudesni komentari kako bi Albancima trebalo da pripadnu Dečani“:

manastir gračanica
manastir gračanicafoto: Filip Plavčić

- Samo čekam da za Gračanicu čujem da nije kralja Milutina nego nekog od velikih albanskih junaka.

Kurir.rs/Ivana Kljajić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track