ČUDO U KIKINDI, BAKU (89) DOKTOR PROGLASIO MRTVOM, ALI JE ONA PREVARILA SMRT: Otvorila oči pred pogrebnikom, ukućani se šokirali
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

neverovatno

ČUDO U KIKINDI, BAKU (89) DOKTOR PROGLASIO MRTVOM, ALI JE ONA PREVARILA SMRT: Otvorila oči pred pogrebnikom, ukućani se šokirali

Srbija -

Neverovatan događaj zbio se u Kikindi kada je lekar pregledao staricu I.K. (89) u njenoj kući i konstatovao smrt, ali se ispostavilo da je baka „oživela“ i da se nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

Doktori su već izdali posmrtnicu, ali je baka „prevarila“ smrt i otvorila oči u svojoj kući na zaprepašćenje pogrebnika kojeg je bakina rođaka zamolila da joj skine zlatne minđuše.

- U tom trenutku baka je otvorila očila. Ispostavilo se da živa. Zamislite koji je to šok bio - priča svedok događaja.

Iako je staricu I.K. već pregledao dežurni lekar Hitne pomoći u njenoj kući na poziv rođaka i tom prilikom konstatovao je smrt. Nešto kasnije došla je i pogrebna služba. Svi su se šokirali kada je baka davala znake života i otvorila oči.

- Ponovo je pozvana Hitna pomoć koja je baku prevezla sanitetskim vozilom u Opštu bolnicu gde je hospitalizovana i smeštena na Odeljenju neurologije. U komi je i u vrlo teškom zdravstvenom stanju - kaže naš izvor.

Iz Doma zdravlja u Kikindi povodom ovog slučaja još nema zvaničnog saopštenja, ali je direktorka dr Biljana Marković rekla da će se medijima obratiti u ponedeljak, nakon izveštaja interne Komisije za unutrašnju kontrolu.

Podsetimo, sličan slučaj u Kikindi potresao je javnost maja prošle godine kada je korisnicu Starog doma Gerontološkog centra, Radojku S. (70) lekar Hitne medicinske službe koja je u sastavu Doma zdravlja, uveče proglasio mrtvom ali je, nakon što je tokom noći davala znake života, ujutru isti doktor konstatovao da je starica živa. Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta rada utvrdila je da je doktor napravio stručnu grešku, zbog čega je prebačen na drugo radno mesto.

(Kurir.rs/Alo/M.O./D.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track