Najnovije vesti

ČUDO NEVIĐENO U KIKINDI! Radojka (69) umrla, spremili joj sahranu, a ona ujutru OŽIVELA!
Foto: Saša Urošev

NEZAPAMĆENO

ČUDO NEVIĐENO U KIKINDI! Radojka (69) umrla, spremili joj sahranu, a ona ujutru OŽIVELA!

Društvo

KIKINDA- Radojku S. (69) iz Kikinde, korisnicu Starog doma Gerontološkog centra, lekar Hitne pomoći je u ponedeljak uveče proglasio mrtvom, ali je isti doktor sutradan ustanovio da je ona živa!

Nakon pregleda u Opštoj bolnici, Radojka je ponovo vraćena u ovu ustanovu socijalne zaštite. Kako je moglo da se desi da nepokretna žena narušenog zdravlja umre, a nakon deset sati oživi, pitali smo dr Ružicu Janković iz Gerontološkog centa:

foto: Saša Urošev

- U ponedeljak, oko 22 i 30 sati, došla je ekipa Hitne službe jer je, kako se verovalo, jedna naša korisnica preminula. Dežurni lekar Hitne službe konstatovao je smrt, a telo je smešteno u posebnu prostoriju predviđenu za takve stvari. To nije hladnjača kako su neki mediji preneli.

Sutradan, oko devet sati, jedan od naših tehničara ušao je u tu prostoriju i ustanovio da ona daje znake života. Jedna noga je bila odvojena od druge- saopštila je Janković. Svoje viđenje nezabeleženog medicinskog propusta iznela je i drektorica kikindskog Doma zdravlja, dr Biljana Marković. Prema njenim rečima, te večeri je Hitnoj službi prijavljena smrt korisnice Gerontološkog centra:

foto: Saša Urošev

-Hitna služba izašla je na lice mesta, a dežurni lekar konstatovao smrt. Sutradan je taj isti doktor otišao u Gerontološki centar i ustanovio da žena nije mrtva. Ovaj nemili događaj sve nas je zatekao, jer se ovako nešto nikada ranije nije dogodilo. Ostaje da naša Komisiji za proveru unutrašnjeg kvaliteta rada utvrdi sve okolnosti. Videćemo kakve ćemo sankcije preduzeti protiv našeg kolege.

Od njega smo uzeli izjavu- rekla je dr Marković.

Da je Radojka S. preminula, a sutradan oživela iznenadilo je i njenu starateljku Jelenu Krvopić:

foto: Saša Urošev

- Verujem da je Radojka preživela kliničku smrt, a na insistiranja osoblja Gerontološkog centra u bolnici je pregledana. Takve stvari se dešavaju. Nemam nijednu zamerku na rad Gerontološkog centra. Radojki je nedavno preminuo jedan sin dok drugi živi u Australiji. On nam je majku i poverio na staranje. Najstresnije je bilo što smo mu prvo javili za majčinu smrt, a posle da je živa i da je lekar pogrešio. Nije mi poznato da je pogrebna služba u međuvremenu napravila posmrtnice i pripremila sve za sahranu. Nama je prvo javljeno da je ona navodno preminula. Nikog nismo kontaktirali niti ikog krivimo- izričita je Jelena Krvopić.

RODBINA ŠOKIRANA

Goran Stankov iz Kikinde, kaže za Kurir da je za strininu smrt čuo u ponedeljak dok je sa suprugom bio na jednoj sahrani:

-Ispostavilo se da je lekar pogrešio i da je moja strina živa. U susednoj kući živi Vladimir, Radojkin suprug. I on je srčani bolesnik. Jedan sin mu je pre nekoliko meseci preminuo, a sad i ovo…- rekao je Goran.

POGREBNICI DOŠLI PO TELO

Borislav Petković iz Kikinde, vozač jedne pogrebne službe, takođe je zatečen nesvakidašnjom situacijom:

- Gazda i ja smo u ponedeljak, oko 13 sati, otišli do Gerotološkog centra da preuzmemo pokojnicu. U dvorištu je bila Hitna služba, a tada smo saznali da je ona živa-ispričao je Petković.

(Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Paranormalno u Tresteniku: Kroz policijsku stanicu se šeta duh! (KURIR TV)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...