TRADICIONALNO DOBRI I BLISKI ODNOSI TRAJU 65 GODINA: Biljana Popović Ivković s ambasadorom Indonezije o unapređenju policijske saradnje
Foto: MUP

tema razgovora bilo i članstvo kosova u interpolu

TRADICIONALNO DOBRI I BLISKI ODNOSI TRAJU 65 GODINA: Biljana Popović Ivković s ambasadorom Indonezije o unapređenju policijske saradnje

Politika -

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Indonezije, Mohamedom Čandra Vidja Judom o unapređenju policijske saradnje dve zemlje i ponovnom zahtevu takozvanog Кosova za članstvo u Interpolu.

Ona se zahvalila Indoneziji na principijelnom stavu o poštovanju suvereniteta i celovitosti Republike Srbije, kao i za glasanje protiv prijema takozvanog Кosova u Interpol na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini u Dubaiju.

Popović Ivković obavestila je ambasadora Indonezije da je takozvano Кosovo ponovo, po četvrti put, podnelo zahtev za članstvo u Interpolu, dodavši da takav potez Prištine govori o nepoštovanju međunarodnog prava, pravila i dosadašnjih odluka Interpola.

foto: MUP

Кako je rekla, Republika Srbija će učiniti sve kako bi sprečila prijem takozvanog Кosova istakavši da bi eventualni prijem predstavljao politizaciju ove međunarodne policijske organizacije i bio veliki presedan sa nesagledivim posledicama i po druge članice Interpola.

Takođe, Popović Ivković je pohvalila dosadašnju policijsku saradnju dve zemlje i predložila uspostavljanje direktnog kanala komunikacije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, posebno u oblasti borbe protiv pranja novca.

Popović Ivković je naglasila da tradicionalno dobri i bliski odnosi dve zemlje traju 65 godina, još od osnivanja Pokreta nesvrstanih, dodavši da je zajednički cilj očuvanje mira i međunarodne stabilnosti.

foto: MUP

Ambasador Indonezije, Mohamed Čandra Vidja Juda, zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova na dosadašnjoj saradnji i istakao da je povećan broj indonežanskih turista u Srbiji nakon uvođenja bezviznog režima između dve zemlje.

Uvažavajući argumente Republike Srbije po pitanju ponovnog zahteva takozvanog Кosova za prijem u Interpol, istakao je da će Republika Indonezija uvek biti na strani pravde i poštovanja međunarodnog prava.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track