STRAVIČNI ZLOČINI TERORISTIČKE OVK: Srbima sekli glave, pa ih pekli u rerni!
Foto: Printscreen/Youtube

Monstruozno

STRAVIČNI ZLOČINI TERORISTIČKE OVK: Srbima sekli glave, pa ih pekli u rerni!

Politika -

Sudija Danica Marinković se seća svedočenja žene koja je u Istoku na KiM ušla u porodičnu kuću i u šporetu našla odrubljenu očevu glavu

Zločine koje su nad Srbima činili Albanci iz terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), među čijim vođama je bio i odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj, toliko su monstruozni da sećanje na njih, čak i dve decenije posle završetka ratnih sukoba, ledi krv u žilama.

Nedužne žrtve

Jeziva iživljavanja u kojima su ljudske glave zločinci pekli u šporetu zabeležila je u svojoj knjizi "Sudija u ratu i miru" istražni sudija u penziji Danica Marinković.

foto: Dragan Kadić

Ona je bila sudija Okružnog suda u Prištini i za vreme svog rada gledala je i slušala najjezivije opise zločina koje su trpele srpske nedužne žrtve, žene i deca.

- Kad sam sprovodila istragu, saslušavala sam na stotine svedoka. Sećam se jednog svedočenja ženske osobe koja je otišla u Istok da traži svoju porodicu. Ušla je u porodičnu kuću i, umesto svojih roditelja, našla je odrubljenu očevu glavu u rerni šporeta! To su bili stravični prizori i priče, koje sam sabrala u svojoj knjizi - kaže Marinkovićeva za Kurir.

Postoje dokazi

Predmet o konkretnom slučaju, dodaje, tražio joj je nekadašnji ministar pravde Vladan Batić. - Dala sam mu predmet i on je hteo da ga pošalje Haškom tribunalu, ali ne znam šta je potom bilo. Postoji ogroman broj dokaza i saslušanih svedoka, ali zločinci i dalje nisu osuđeni - kaže Marinkovićeva.

Kurir.rs/ S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track