OŠTRA REAKCIJA VULINA NA GLASNOVIĆEVE REČI: Srbi nisu došli tenkom u Hrvatsku, oni su tamo već živeli
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen YT

ŽUSTRO REAGOVANJE

OŠTRA REAKCIJA VULINA NA GLASNOVIĆEVE REČI: Srbi nisu došli tenkom u Hrvatsku, oni su tamo već živeli

Politika -

Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu izjavu bivšeg generala hrvatske vojske Željka Glasnovića "da je Beograd devedesetih pokušao okupaciju Hrvatske" i srpkom ministru poručio "krenuli ste tenkom, vratili se kući limenkom".

- Ustaše ni u Drugom svetskom ratu, ni u građanskom ratu devedesetih nisu priznavale da u Hrvatskoj žive Srbi, zato su trabunjale o srpskoj agresiji dok su klale decu u Jasenovcu ili ubijale decu u izbegličkim kolonama za vreme Oluje, rekao je Vulin.

foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

Vulin kaže da ne zna šta je Glasnovića isprovociralo da se javi kada je rekao da Srbija neće napasti Hrvatsku i da ne želimo ni jedan pedalj hrvatske zemlje.

- Ali znam da Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj. Istina mnogi su otišli iz Hrvatske u limenim kovčezima, a najveći broj takvih su bili žene i deca, omiljene ustaške žrtve. Najgore ustaše su bivši Srbi, biće da Željko ponešto zna o tome, kaže Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track