VUČIĆ O SASTANKU VLASTI I OPOZICIJE: Nije problem ispuniti to što traže, lažima ne mogu da pobede rad
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

uvek podržavao dijalog

VUČIĆ O SASTANKU VLASTI I OPOZICIJE: Nije problem ispuniti to što traže, lažima ne mogu da pobede rad

Politika -

Nije problem da se ispuni ono što traži opozicija, i po pitanju biračkih spiskova i po pitanju finansiranja partija, ali je problem opozicije to što lažima i izmišljenim pričama ne mogu da pobede rad, marljivost i sposobnost, niti mogu da se nose s činjenicom da aktuelna vlast ima rezultate, poput vijadukta u Čortanovcima, kakav oni nisu umeli ni da nacrtaju, a kamoli da izgrade, ocenjuje predsednik Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika DS Zorana Lutovca da je vlast, "samim tim što su pristali da učestvuju u dijalogu, priznali da izborni uslovi nisu dobri", Vučić je rekao da je to najbolji pokazatelj licemerja sa kojim se suočavamo".

"Da nismo prihvatili dijalog, opozicija bi rekla da vlast ne želi dijalog i pozvala bi na demonstracije, ali pošto smo prihvatili razgovor, onda kažu da to znači da smo priznali da su loši izborni uslovi, što je licemerno", konstatovao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Na konstataciju da Dragan Đilas nije došao na današnju, drugu rundu razgovora, Vučić je rekao da Đilas nije tu, "zato što se kupa", što je, kaže, u redu, ali nije u redu da izmišlja druge razloge, već treba otvoreno da kaže građanima.

"Svi su znali pravila okupljanja i razgovora i pristali su. Došli su na prvi razgovor i čim ih napadne grupa ekstremista sa društvenih mreža, oni se tresu od straha. To je neki zatvoreni svet. Oni su umislili da ti ljudi o nečemu odlučuju i da su mnogo važni, mene baš birga šta ti ekstemisti pričaju", rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio da je i sam uvek podržavao dijalog i da je govorio da on lično nije za razgovor sa opozicijom, jer nema ni ustavna ovlascehnja, a ni želju da razgovara sa njima, ali da će uvek da sluša građane.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track