RUSKI PREDSEDNIK UDARIO PO CRNOGORCIMA: Putin Milu zveknuo ŠAMARČINU ZBOG SRBIJE!
Foto: EPA, Profimedia

više nego jasan

RUSKI PREDSEDNIK UDARIO PO CRNOGORCIMA: Putin Milu zveknuo ŠAMARČINU ZBOG SRBIJE!

Politika -

Direktno: Đukanović je oštro kritikovan iz Moskve zbog pokušaja da po svaku cenu poništi srpski identitet u Crnoj Gori, do te mere da se čak ne ustručava ni da falsifikuje istoriju i udara na SPC

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović dobio je žestok politički šamar iz Rusije sa Vladimirom Putinom na čelu, i to zbog odnosa režima iz Podgorice prema Srbiji!

Đukanović je, naime, oštro kritikovan iz Rusije zbog pokušaja da po svaku cenu poništi srpski identitet u Crnoj Gori, do te mere da se čak ne ustručava da falsifikuje istoriju i udara na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

foto: EPA

Izazovi

- Praksa pokazuje da pokušaji formiranja sopstvenog nacionalnog identiteta isključivo na osnovu poricanja istorijskog iskustva i prekida veza sa susedima, a s nadom u svetlu evroatlantsku budućnost, vode samo do povećanja konfrontacije u regionu, koji je, i bez toga, opterećen brojnim izazovima - saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

foto: EPA/Boris Pejović

Izrazili su nadu da će se stvoriti uslovi za povratak razvoja rusko-crnogorskih odnosa na uzajamno korisnim osnovama.

Opasnost za region

- Crna Gora i Rusija imaju značajan potencijal za saradnju, ali se te mogućnosti ne koriste jer je Podgorica izabrala prozapadni kurs razvoja - konstatovali su iz ruskog resora diplomatije u odgovoru podgoričkim Vijestima na pitanje kakvi su trenutni odnosi dveju zemalja.

foto: Printscreen

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić kaže za Kurir da su iz Rusije ukazali da je politika Mila Đukanovića pogubna, te da su mnogi potezi koje je povukao zapravo čist udar na Srbiju.

- Jasno je da su svi udari na viševekovni srpski identitet u Crnoj Gori, od pokušaja falsifikovanja istorije, udara na SPC i srpske korene, u stvari udar na Srbiju. Iz Moskve konstatuju da je takva Đukanovićeva politika pogubna ne samo za odnose dve države, već vodi ka destabilizaciji celog regiona - navodi Milačić.

Matija Bećković

VLAST U CRNOJ GORI NE ODGOVARA ZA POSTUPKE

Akademik Matija Bećković kaže za Kurir da crnogorska vlast ne odgovara za ono što radi.

- Sadašnja Crna Gora ima 13 godina, pa se prema tim godinama i ponaša. U tim godinama ljudi ne odgovaraju za svoje postupke - prokomentarisao je u svom stilu rusku poruku Podgorici akademik Bećković.

foto: Marina Lopičić
foto: Kurir
foto: Kurir

DANAS POKLON DODATAK “STOP HOLESTEROLU” UZ KURIR: Prvi priručnik iz edicije Kako da sačuvate svoje zdravlje

“Stop holesterolu” donosi 7 zdravih recepata i savete stručnjaka za regulisanje holesterola.

Pročitajte kako od napravite najbolje prirodne lekove, ali i savete za biljne mešavine protiv holesterola i triglicerida.

Plus recepti za: palačinke od heljde, šareni pirinač, zdrave salate i druge.

Kurir / Biljana Bojić

Foto: EPA, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track