Najnovije vesti

VOZAČI, OD PONEDELJKA RIGOROZNA KONTROLA SAOBRAĆAJNE POLICIJE! Evo šta će se sve proveravati, neće biti milosti za prekršaje!
Foto: MUP Srbije, Ilustracija

mup upozorava

VOZAČI, OD PONEDELJKA RIGOROZNA KONTROLA SAOBRAĆAJNE POLICIJE! Evo šta će se sve proveravati, neće biti milosti za prekršaje!

Društvo

Pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila od sutra do 18. avgusta, saopštio je MUP.

 

Kako se navodi, ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

 

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine - ručne radare, radare u sistemima video - nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

 

foto: MUP Srbije

 

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

 

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih

nezgoda sa poginulim licima.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...