SRPSKA LISTA O PROVOKACIJI PRIŠTINE: Nikada se nećemo složiti s otimanjem srpske kulturne baštine
Foto: Printscreen

reagovanje

SRPSKA LISTA O PROVOKACIJI PRIŠTINE: Nikada se nećemo složiti s otimanjem srpske kulturne baštine

Politika -

Srpska lista najoštrije osuđuje pokušaje otimanja srpske kulturne baštine od strane kosovskih institucija, smatrajući isticanje zastave samoproglašenog Kosova na Novom Brdu necivilizacijskim ponašanjem prema kulturi srpskog naroda.

"Podsećamo Prištinu da postavljanje zastave ne znači i pravo svojine nad tvrđavom u Novom Brdu. Mogli su tu zastavu da pobodu i na Mesecu, ali on i dalje ne bi bio njihov, kao što ni tvrđava u Novom Brdu i crkva Svetog Nikole nije njihova", navodi Srpska lista u saopštenju dostavljenom medijima.

Smatraju da takav postupak pokazuje da su albanske partije počele kampanju i da se ona po pravilu vodi "preko leđa srpskog naroda".

"I po pravilu, svilene uši međunarodnih predstavnika ne čuju apele srpskog naroda", navodi SL, ali i konstatuje da "istorijske činjenice pohranjene u duši svakog Srbina ne može izbrisati nikakva otimačina i nijedan falsifikat".

Zato ćemo uvek i na svakom mestu podsećati da na tlu Evrope u 21. veku, pred očima sveta, neko nastoji da otme od srpskog naroda njegov koren, istoriju i pamćenje, navodi se u saopštenju, uz poruku:"Poštovana gospodo, mi se sa tim nikada nećemo složiti, i to nikada nećemo prihvatiti i dozvoliti".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track