Najnovije vesti

DAČIĆ: Međunarodna zajednica ne reaguje ni na jednu PROVOKACIJU Albanaca, pa neće  ni na ovu na Novom Brdu!
Foto: Eparhija Raško-prizrenska, Marina Lopičić

nema pravde za srbe

DAČIĆ: Međunarodna zajednica ne reaguje ni na jednu PROVOKACIJU Albanaca, pa neće ni na ovu na Novom Brdu!

Politika

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija može da alarmira međunarodnu zajednicu povodom isticanja zastave Kosova na tvrđavi Novo Brdo, ali da je problem što ona "ne reaguje na takve provokacije.Nema osuda tih događaja kao što nema osuda ni drugih događaja u Prištini, rekao je Dačić.

 

Kazao je da su, u vremenu kada su ti istorijski spomenici nastali, Albanci činili "izuzetnu manjinu" i dodao da je Kosovo težilo da se učlani u Unesko sa ciljem da "kulturno blago Srbije pređe u ruke Albanaca".

 

Komentarišući povratak bivšeg pripadnika OVK-a Tomora Morine u Đakovicu, te odbijanje Severne Makedonije da ga izruči Srbiji, rekao je da to predstavlja "kršenje svih međunarodnih propisa".

 

- Severna Makedonija je glasala da Kosovo uđe u Interpol, pa zašto sada ne poštuje poternice Interpola, rekao je Dačić.

 

Naveo je da ima još država koje su povukle priznaje Kosova, pored njih 14, i da će sledeće nedelje saopštiti koja je 15 država koja je priznanje povukla.

 

- Taj proces nije završen. Pitanje povlačanja priznanja i preispitivanja te pozicije je rezulat toga da smo vratili pitanje Kosova za pregovarački sto, rekao je Dačić.

 

 

- To nije ništa novo, već je reč o stalno prisutnoj tendenciji da se satre srpsko stanovništvno na Kosovu od samog početka, rekao je Dačić.

 

Dačić je rekao da Srbija apeluje na međunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost iz razloga što se ti objekti nalaze na mestima gde su većina Albanci, jer je kao "posledica etničkog čišćenja došlo do toga da Srbi tu budu manjina".

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...