BIVŠA PREDSEDNICA REPUBLIKE SRPSKE OTKRIVA: Ratku Mladiću za odbranu Krajine falilo 6 miliona dolara!
Foto: Profimedia, EPA, Dragana Udovičić

Šok otkriće

BIVŠA PREDSEDNICA REPUBLIKE SRPSKE OTKRIVA: Ratku Mladiću za odbranu Krajine falilo 6 miliona dolara!

Politika -

Zapanjila sam se. Radovan Karadžić kaže: „Imamo samo tri miliona.“ Ja pitam: „A kome vi to plaćate?“ Kaže Radovan: „Pa Srbiji“, ističe Biljana Plavšić

Za odbranu Republike Srpske Krajine general Ratko Mladić i bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić morali su Srbiji da plate šest miliona dolara, tvrdi nekadašnja predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić!

Ona je istakla da je ujedinjenje Republike Srpske i Republike Srpske Krajine podržavao i patrijarh Pavle, koji je putem mitropolita Nikolaja poslao blagoslov, ali nakon što je ideja za ujedinjenjem pala u vodu, u fokusu je bilo pitanje kako će se braniti ta država.

Napeta situacija

- Na sastanku u Drvaru Mladić i bivši komandant Vojske RSK general-major Mile Mrkšić trebalo je da predoče plan odbrane RSK. Mladić je samo rekao: „Za ovo treba šest miliona dolara ili maraka.“ Ja sam se zapanjila. Naveo je šta nedostaje za VRS. Radovan kaže: „Imamo samo tri miliona.“ Ja pitam: „A kome vi to plaćate?“ Kaže Radovan: „Pa Srbiji.“ Znam da sam rekla: „Užas jedan, zar se matici plaća?“ Bila je tako napeta, ružna situacija sa tim parama. Imala sam utisak da preko toga neko treba sebi pare u džep da stavi - istakla je Plavšićeva za Ekspres.

Kaže da su se predratni predsednik Skupštine BiH Momčilo Krajišnik i njegov brat bogatili na nesreći naroda jer su prisvojili stanove i kuće namenjene izbeglicama:

Bogatili se na tuđoj muci

- Čini mi se da je podignuto 100 stambenih objekata po 150 kvadrata. Članovi porodice Krajišnik sami su imali šest stambenih jedinica po 150 kvadratnih metara. Predsednik SDS Mirko Šarović sebi je digao 150. Deset dana kasnije dolazim na Pale, a materijal koji je Srbija dala za izgradnju prolazi. Ja se obradovala. Sa leve strane vidim neke ograde. Pitam šta je to, a kažu mi Krajišnikov brat uzeo to pod svoju kontrolu. Pošto je u federaciji bila duplo veća cena za cigle i crep, oni su pola toga prodali, a od polovine su sebi pravili te stambene objekte i kuće.

O bivšem šefu SAD

KLINTON KRIVAC ZA SREBRENICU

Plavšićeva kaže da je bivši američki predsednik Bil Klinton glavni krivac za zločine u Srebrenici.

- Bivši američki obaveštajac Džon Šindler, koji je sve vreme rata bio u Sarajevu, napisao je knjigu „Nesveti teror: Bosna, Al Kaida i uspon globalnog džihada“. U toj knjizi piše kako je Izetbegović tražio od Klintona milione da vojno pomogne muslimane jer im ne ide dobro na ratištu. A Klinton je rekao: „Može, ali vi treba da u Srebrenicu pustite četnike i najmanje 5.000 masakriranih muslimana mora da bude. Onda ćemo ući u rat.“

foto: AP

Kurir.rs / Foto: Profimedia/EPA/Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track