PAROLE UČK OTVORENA PRETNJA SRBIMA! Kancelarija za KIM: Zna se da će prištinska predizborna kampanja biti takmičenje u mržnji prema našem narodu
Foto: Nebojša Mandić

opasno

PAROLE UČK OTVORENA PRETNJA SRBIMA! Kancelarija za KIM: Zna se da će prištinska predizborna kampanja biti takmičenje u mržnji prema našem narodu

Politika -

Ispisivanje parola UČK na prilazima Štrpcu ne može se shvatiti drugačije nego kao otvorena pretnja Srbima u najjužnijoj enklavi na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Najoštrije osuđujemo ovaj bestijalni pokušaj da se Srbi u Štrpcu zastraše i pozivamo nadležne u pokrajini da reaguju kako bi se suzbilo šovinističko divljanje na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Dodaju da se ostvaruju slutnje da će predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji biti takmičenje u ekstremizmu i mržnji prema Srbima i traže od svih albanskih političkih aktera da ne dovode u opasnost srpski narod zarad kratkotrajnih političkih ciljeva.

Navode da nije reč o bezopasnom izgredu, već o organizovanoj akciji zastrašivanja, što potvrđuje činjenica da je u okolini Štrpca nekoliko saobraćajnih znakova sa nazivom mesta jednovremeno vandalizovano i ispisano parolama UČK.

Iz kancelarije poručuju da su Srbi u opštini Štrpce u prošlosti teško stradali od ruku albanskih ekstremista i da svako evociranje sećanja na zločine koje su nad srpskim narodom počinili teroristi OVK može imati opasne i nesagledive posledice.

- Apelujemo na naše sunarodnike u opštini Štrpce da ne nasedaju na ovakve ili slične provokacije i da imaju poverenje u rešenost i sposobnost Srbije da zaštiti svoje građane u bilo kom delu južne pokrajine, navode u Kancelariji za KiM.

Tokom vikenda u selima Bitinja, Popovce, Brezovica i na mestu Rakanovac, kod spomenika streljanim rodoljubima, osvanuli su grafiti tzv. OVK i Kosovo - Albanija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track