Najnovije vesti

NEMOĆ PRIŠTINE: Milićević o tvrdnjama da su note o polačenju priznanja nezavisnosti Kosova FALSIFIKOVANE
Foto: Dragana Udovičić

reakcija

NEMOĆ PRIŠTINE: Milićević o tvrdnjama da su note o polačenju priznanja nezavisnosti Kosova FALSIFIKOVANE

Politika

Potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević odbacio je danas kao neosnovane i odraz nemoći pred istinom i pravdom tvrdnje tzv. ministarstva spoljnih poslova prištinskih institucija da su falsifikovane note o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

- Usled sve manje podrške mentora, takozvane prištinske vlasti doživljavaju politički krah na svakom koraku i polako gube kompas. Očigledno je da izjava da su "note o povlačenju priznanja falsifikovane" predstavlja odraz unutarpolitičkih prilika i da su u kontekstu predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji. Ali jasno je i da predstavlja odraz nemoći jer gube borbu protiv istine i pravde, naveo je Milićević u izjavi za javnost.

On je ocenio da je "krajnje licemerno i nezamislivo da kriminalci i zločinci govore o falsifikovanju, mitu i kriminalnim aferama".

- Kada nemaju o čemu, oni govore o prošlosti. Krvnici imaju smelosti da govore o zločinima koje su počinili na prostoru Kosova i Metohije. Žrtve svih zločina i etničkog čišćenja su Srbi. Ko je proterao preko 230.000 Srba? Koliko ih danas živi na prostoru Kosova i Metohije, koliko njih ne može da se vrati svojim domovima, upitao je Milićević.

Potpredsednik srpskog parlamenta, inače visoki zvančnik Socijalističke partije Srbije, dodao je da će bez obzira na protivljenje, laži i tužakanje Prištine kod svojih mentora, Srbija nastaviti svoju diplomatsku aktivnost.

- Istina i pravda su naše jedino oružje u borbi za odbranu nacionalnih interesa koje je doprinelo da sve više zemalja razmotri i povuče odluku o priznanju jednostrano proglašene države Kosovo. Srbija će doći do svog cilja, a to je da manje od pola država članica UN priznaje tu kvazi državu, istakao je Milićević.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...