HRVATSKI ISTORIČAR OTKRIO: Čim su Rusija i Srbija zajedno, ekstremisti regiona puštaju se sa lanca, evo KOJI ĆE EPILOG DOBITI DEŠAVANJA NA KOSOVU! (VIDEO)
Foto: printscreen YT/Sputnjik Srbija

čekati bolja vremena

HRVATSKI ISTORIČAR OTKRIO: Čim su Rusija i Srbija zajedno, ekstremisti regiona puštaju se sa lanca, evo KOJI ĆE EPILOG DOBITI DEŠAVANJA NA KOSOVU! (VIDEO)

Politika -

Zapadnim centrima moći i njihovim eksponentima — Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Makedoniji smeta prijateljstvo Rusije i Srbije.

Ako je Srbija u dobrim odnosima sa Rusijom, onda se sa lanca puštaju desničari u Zagrebu i Sarajevu. Ako su Srbija i Rusija u lošim odnosima, onda tih sukoba nema, kaže hrvatski istoričar i teolog Goran Šarić.

Šarić je otkrio za Sputnjik šta je Hrvatska dobila drugovanjem sa EU i NATO, do kada će se Crnogorci odricati svoje istorije i identiteta, ali i koji će epilog dobiti dešavanja na Kosovu.

"Najbitnije je da Srbija ne priznaje ništa, ne potpisuje nikakve podele, da ne deli svoje, dane daje svoje za svoje, nego da čeka povoljnije geopolitičke prilike u svetu", smatra Šarić.

Šarić je prokomentarisao izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je rekla da je „pobedom u ’Oluji‘ Hrvatska dosanjala svoj san“.

„Možda je ona svoj san dosanjala. Međutim, kada vidimo da je iz Hrvatske pobeglo oko 400.000 mladih ljudi, krenite od Istre do Dubrovnika, svugde piše ’potreban radnik‘.

Da nema radnika iz Srbije, da nema radnika iz Bosne i iz drugih zemalja, Hrvatska ne bi mogla da zadovolji svoje potrebe u turizmu. Propala je brodogradnja. U Rijeci je nekad to brodogradilište bilo najveće na svetu.

Danas je to najveći gubitaš na svetu. I tako dalje. Znači, ako je to san, to je san možda te malobrojne elite koja je na vlasti, koja dobro živi upravo od ’Oluje‘ i od tog narativa, koji je antisrpski, koji je neprijateljski i koji onda njima osigurava njihove privilegije“, ističe Šarić.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Maša Radović

Foto printscreen YT/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track