Najnovije vesti

VUČIĆ O KOSOVU, TAKSAMA, PRISLUŠKIVANJU: Da su hteli da izvrše pravi pritisak, taksi ne bi ni bilo
Foto: Predsedništvo Srbije

POSLE VEŽBE MUP U NIKINCIMA

VUČIĆ O KOSOVU, TAKSAMA, PRISLUŠKIVANJU: Da su hteli da izvrše pravi pritisak, taksi ne bi ni bilo

Politika

NIKINCI - Srbiji po pitanju kosovskog problema predstoji težak period i mnogo problema, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izrazio uverenje da će naša zemlja ipak imati snage da izađe iz svega toga na najbolji mogući način.

foto: Predsedništvo Srbije

Kako je rekao, pitanje taksi i dijaloga je najteže i najozbiljnije pitanje, kaže i primećuje da čak i neki mediji koji podržavaju rad vlade pišu besmislice kako ćemo lako i brzo da rešimo kosovski problem, što je neodgovorno.

"Nama po tom pitanju predstoji težak period i mnogo problema, ali verujem da ćemo imati snage da izađemo iz svega toga na najboji mogući način. Da su hteli neki da izvrše pravi pritisak tih taksi ne bi bilo u to nema sumnje".

Ističe, takođe, da je tzv. Kosovo "njihov izbor i njihovo čedo" i da su napravili tom čedu kolevku i ljuljali je i sada kažu da ne mogu da izvrše bilo kakav uticaj.

"Siguran sam da mogu i nadam se da će u narednom periodu. Videćemo", kazao je predsednik.

foto: Printscreen RTV Pink

"Upoznaću javnost sa odlukom o skidanju tajnosti"

Vučić je najavio danas da će upoznati javnost sa odlukom o skidanju tajnosti sa dokumenata o njegovom prisluškivanju za vreme ranijih vlasti. Svi će, celokupna javnost, kako je ponovio, biti upoznati sa njegovom odlukom.

Rekao je da nije znao da je neko tako zainteresovan i dodao da će izaći u javnost čim bude imao malo slobodnog vremena.

"Glas za SL jedini način ostanka i opstanka Srba na KiM"

Vučić je izrazio uverenje da će Srbi na Kosovu i Metohiji izabrati da glasaju za Srpsku listu, ne zato što su, kaže, idealni kandidati sa te liste, ili on lično, već zato što je to jedini način da opstanemo, da zajedno radimo, preživimo i borimo se za budućnost.

Srpska lista je predala listu za izbore na KiM, a sa njom će nastupiti i Građanska inicijativa SDP, pokojnog Olivera Ivanovića, i njena potpredsednica Ksenija Ivanović. Vučić je rekao da je zahvalan svima koji su podržali Srpsku listu i razumeli da je jedinstvo neophodno.

foto: Predsedništvo Srbije

Dodao je i da verovatno nikada javno neće moći da se iznesu u javnost podaci koliko je bilo pritisaka na sve druge da izađu, ne bi li uzeli glas Srpskoj listi.

"Imamo podatke o pritiscima, samo kako bi se Srpskoj listi obezbedio što manje glasova i smanji uticaj Beograda. Svi drugi koje su kandidovali, Jablanović, pre toga Petrović, Rašić i Trajković... One koji bi da bojkotuju izbore u Beogradu, a ne bi u Prištini. Tamo su uslovi idealni, veličanstveno dobri za Srbe. Toliko o njihovoj principijelnosti", rekao je Vučić.

Siguran je, kaže, da će Srbi na KiM glasati za Srpsku listu, ne zato što su idealni svi kandidati sa te liste, ili on lično, već zato što je to jedini način da opstanemo, da zajedno radimo, preživimo i borimo se za budućnost.

"Ako ne budemo zajedno, da ne podsećam kako je bilo sa Republikom Srpskom ili Republikom Srpskom Krajinom, kada su neki postavljali granicu na Drini, kako je naš narod prošao", rekao je Vučić. On je poručio da nešto slično nikada neće uraditi, već će poštovati svaki srpski glas, ali će se, kaže, truditi da glasove dobije SL.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...