Najnovije vesti

LAVROV OTVORENO: Cenimo politiku vojne neutralnosti Srbije! Nema puno njenih suseda koji su spremni da se odupru pritisku
Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

BEOGRAD OSTAJE VODEĆI PARTNER RUSIJE

LAVROV OTVORENO: Cenimo politiku vojne neutralnosti Srbije! Nema puno njenih suseda koji su spremni da se odupru pritisku

Politika

Pojedine balkanske države potpadaju pod uticaj NATO protiv volje većine svojih građana, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i istakao da Moskva ceni politiku vojne neutralnosti Srbije.

Lavrov je u intervjuu listu "Trud" posebno pozdravio "suverenu i odgovornu liniju Srbije prema održavanju vojne neutralnosti".

"Što se tiče pokušaja integracije svih balkanskih država u NATO, negativan stav Moskva prema tim destruktivnim naporima je poznat. Zato pozdravljamo odgovornu i suverenu liniju Srbije prema održavaju vojne neutralnosti. Na žalost, nema puno njenih suseda koji su u stanju da se odupru spoljnom pritisku i, protiv volje većine građana, prilaze Severnoatlantskom savezu", rekao je Lavrov, a prenosi TASS.

Lavrov je naglasio da Beograd ostaje vodeći partner Rusije u regionu zapadnog Balkana, mada je istovremeno Moskva otvorena za postepeni razvoj odnosa sa svim drugim balkanskim državama.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...