Žarko Korać potpredsednik Skupštine

SNS ustupio mesto LDP

Žarko Korać potpredsednik Skupštine

Politika -
Kandidati za potpredsednike parlamenta su Gordana Čomić, Konstantin Arsenović iz PUPS, Nenad Popović, iz DSS, i Vesna Kovač iz Ujedinjenih regiona Srbije

BEOGRAD - Kandidat Liberalno demokratske partije (LDP) za potpredsednika Skupštine Srbije biće Žarko Korać, rečeno je danas u LDP-u. Skupština će danas birati pet potpredsednika, umesto četiri kako je ranije bilo predloženo. Srpska napredna stranka saopštila je da će jedno svoje potpredsedničko mesto ustuputi LDP-u.Kandidati za potpredsednike parlamenta su Gordana Čomić iz Demokratske stranke, Konstantin Arsenović iz PUPS, Nenad Popović iz Demokratske stranke Srbije i Vesna Kovač iz Ujedinjenih regiona Srbije.Prema rečima Aleksandra Vučića SNS ima pravo na petog potpredsednika Skupštine, ali to mesto neće uzeti, već će predati LDP-u. Vučić je rekao da je to „naša obaveza prema korektnim odnosima između ljudi koji rade i sarađuju, pa makar mislili drugačije".

Poslanici Skupštine Srbije će nakon jednočasovne pauze u radu preći na raspravu o izboru potpredsednika republičkog parlamenta. Za predsednika parlamenta izabran je Nebojša Stefanović iz SNS. Poslanici će nakon toga preći na izbor generalnog sekretara parlamenta, za koji je predložena Jana Ljubičić iz SNS, a potom će raspravljati i o sastavima 19 skupštinskih odbora, plus Odbora za prava deteta, koji će funkcionisati kao posebno radno telo, kao i devet delegacija pri međunarodnim institucijama. Time će u potpunosti biti "zaokruženo" konstitutisanje najvišeg zakonodavnog tela u zemlji. Skupština Srbije konstituisana je, potvrđivanjem mandata poslanicima, 31. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track