PREDSEDNIK VUČIĆ NASTAVIO DIPLOMATSKE SASTANKE U NJUJORKU: Razgovarao sa premijerom Irske i predsednikom Gvatemale (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

na marginama sednice un

PREDSEDNIK VUČIĆ NASTAVIO DIPLOMATSKE SASTANKE U NJUJORKU: Razgovarao sa premijerom Irske i predsednikom Gvatemale (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Njujorku sa predsednikom vlade i ministrom odbrane Irske Leom Vradkarom.

Irska, inače, snažno podržava evropski put Srbije uz posvećenost teškim refomama i evropskim integracijama, kako su više puta ranije istakli zvaničnici te zemlje.

foto: Predsedništvo Srbije

Takođe, irska vlada ohrabruje Srbiju da nastavi sa reformama pre svega u oblasti vladavine prava i borbe protv korupcije.

Kada je reč o Kosovu, u Dablinu smatraju da je dijalog Beograda i Prištine preduslov za stabilnost regiona.

foto: Predsedništvo Srbije

Stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta, jačanje vladavine prava i borba protiv korupcije dobra su osnova za jačanje odnosa između dve zemlje, više puta je istaknuto.

"Hvala premijeru Varadkaru na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije. Ključni interes naše zemlje je dalje unapređenje ekonomske saradnje sa Irskom, čiji primer uspešnog ekonomskog oporavka umnogome može da pomogne sprovođenju daljih ekonomskih reformi u Srbiji", napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, sa predsednikom Gvatemale Džmijem Moralesom.

"Vaša poseta Srbiji unapredila bi odnose naših dveju zemalja. Spremni smo da jačamo ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu“, napisao je predsednik Vučić.

Predsednik je naglasio da Gvatemala uvek može da računa na podršku Srbije u očuvanju svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Takođe, predsednik Gvatemale je pozvao predsednika Vučića da poseti tu zemlju.

Gvatemala, inače, ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao ni prijem Kosova u međunarodne organizacije.

Ta zemlja je glasala protiv ulaska Kosova i u Interpol i Unesko.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track