POPOVIĆ IVKOVIĆ SE SASTALA S AMBASADOROM ANGOLE: Eventualni prijem Kosova u Interpol bio bi grubo kršenje međunarodnog prava
Foto: MUP Srbije

zahvalila se na podršci

POPOVIĆ IVKOVIĆ SE SASTALA S AMBASADOROM ANGOLE: Eventualni prijem Kosova u Interpol bio bi grubo kršenje međunarodnog prava

Politika -

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Biljana Popović Ivković i ambasador Republike Angole Emilio Žoze de Кarvaljo Gera razgovarali su danas u Beogradu o ponovnom zahtevu takozvanog Кosova za prijem u Interpol.

Popović Ivković je istakla da ponovni zahtev predstavlja politički pritisak na ovu međunarodnu policijsku organizaciju, s obzirom da na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola ovaj zahtev nije prihvaćen i da se u međuvremenu ništa nije promenilo.

foto: MUP Srbije

Ona je naglasila da bi eventualni prijem predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 SB Ujedinjenih nacija, kao i pravila samog Interpola, koja jasno propisuju da jedino države članice i posmatrači u UN mogu biti članice ove međunarodne policijske organizacije.

Popović Ivković je ukazala da bi eventualni prijem takozvanog Кosova imao nesagledive i štetne posledice po sve države članice, kao i funkcionisanje samog Interpola.

Popović Ivković se zahvalila Angoli na principijelnoj podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Ambasador Gera istakao je da će Republika Angola nastaviti da se pridržava svog principijelnog stava po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track