Najnovije vesti

MILENA IVANOVIĆ RAZOTKRILA RADU TRAJKOVIĆ: Do juče si za mog muža govorila da je ratni zločinac, a sad skupljaš političke poene na njemu! Država je najviše pomogla Oliveru
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

koriste ga za političke igre

MILENA IVANOVIĆ RAZOTKRILA RADU TRAJKOVIĆ: Do juče si za mog muža govorila da je ratni zločinac, a sad skupljaš političke poene na njemu! Država je najviše pomogla Oliveru

Politika

Udovica ubijenog lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Milena Ivanović istakla je danas da je njena porodica, u trenucima kada je njen suprug bio žrtva konstruisane optužnice za ratne zločine, najveću podršku imala od predstavnika Republike Srbije, a da ga danas "koriste oni koji ga nikada nisu ni posetili, ili poslali makar jedno pismo".

Milena Ivanović je rekla da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić više uradio za Olivera Ivanovića nego svi oni koji o njemu danas govore.

"Ovi političari koji su sada na vlasti pružali su mu svaki vid podrske. Marko Đurić je od prvog dana bio uz nas, za sve što nam je bilo potrebno, bezbroj puta je posetio Olivera, odnos im je bio sjajan, a to će vam potvrditi i Oliverova porodica. Marko Đurić je Oliveru uneo telefon u zatvor da bi mogao da se čuje sa nama", kazala je Milena Ivanović.

Ona je istakla da se, u vezi sa Ivanovićevom smrću, "namerno plasiraju informacije koje odgovaraju Prištini", i da "ne može da ćuti dok neki pokušavaju da Srbiju okrive za ubistvo".

"Oliverovo ubistvo se koristi za političke igre i to nas udaljava od istine. To je neko učinio da bi mozda napravio situaciju koju danas imamo na terenu, ali računam da ćemo do istine doći", rekla je Milena Ivanović.

Govoreći o Radi Trajković, Milena Ivanović je rekla da je "neumesno da nekoga ne podržiš onda kada mu je najteže, a da ga onda koristiš za zadovoljenje nekih interesa".

"Ne želim da je prozivam, već da se sabere i da odgovori šta je rekla kada je podignuta optužnica protiv Olivera. Ne možes jedan dan da govoriš da je neko ratni zlocinac, a onda da ga koristiš na ovaj način", kazala je Milena Ivanović.

Ona je istakla da ne može da kaže da oni koji su bili Ivanovićevi politički protivnici u jednom trenutku, imaju ikakve veze sa njegovom smrću.

"Ovaj haos na KiM je možda bio nečiji cilj, možda je to neko pratio i čekao pravi trenutak, i onda ubio Olivera da bismo se mi danas svađali između sebe", rekla je Milena Ivanović, dodavši da ne odbacuje ni mogućnost da su "stranci" imali udela u tome.

Prema njenim rečima, odluka Ivanovićeve stranke da sarađuje sa Srpskom listom je poruka jedinstva, jer upravo je Oliverovim ubistvom neko hteo da razjedini Srbe na KiM.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...