LIDER SAVEZA ZA SRBIJU UVODI DIKTATURU: Dragan Đilas tajno izbacuje članove
Foto: Screenshot, Beta/Branislav Božić

SEČA

LIDER SAVEZA ZA SRBIJU UVODI DIKTATURU: Dragan Đilas tajno izbacuje članove

Politika -

Dragi prijatelji, počela je seča prvoboraca SZS. Upravo sam saznao da me je predsednik SSP Đilas Dragan krišom, u tajnosti, bez mog znanja isključio iz stranke u informbiroovskom stilu, napisao je Aleksić na Tviteru

Predsednik Sindikata Sloga u GSP „Beograd“ Nebojša Aleksić saopštio je da ga je lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas izbacio iz tog saveza, i to po kratkom postupku. Kako je napisao, pokušao je da sazna zbog čega je lišen članstva, a zatim je objavio prepisku s Đilasom.

- Dragi prijatelji, počela je seča prvoboraca SZS. Upravo sam saznao da me je predsednik SSP Đilas Dragan krišom, u tajnosti, bez mog znanja isključio iz stranke u informbiroovskom stilu - napisao je Aleksić na Tviteru.

Prepiska

Zatim je objavio fotografisane poruke između njega i doskorašnjeg šefa.

Na pitanje: „Da li sam ja to isključen u tajnosti iz stranke?“, Đilas mu je navodno poslao odgovor: „Nebojša, ljudi koji iznose stavove na način na koji ti radiš, vređajući druge, ne mogu da budu primljeni u SSP.“

Na to mu je Aleksić odgovorio: - Dragane, mislim da sam bar zaslužio da mi kažeš, a ne da me na taj način isključiš. Nema veze, samo smo se malo bolje upoznali, život ide dalje.

Diktatura

Politički analitičar Dragomir Anđelković podseća da svako isključenje mora da bude realizovano prema legitimnoj proceduri. - Stranke svakako treba da preispituju delovanje svojih članova, ali za to treba da postoji procedura u skladu sa statutom stranke, a ne da bude volja jednog čoveka. Ukoliko jeste volja jednog čoveka i odluka nije doneta kroz organe stranke i nije u skladu sa statutom, onda je to neka vrsta diktature - kaže Anđelković.

Kurir.rs/S. S. Foto: Screenshot,Beta/Branislav Božić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track