HITAN TELEFONSKI RAZGOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA SA GRENELOM: Nema obaveštenja šta je razgovarao sa novim izaslanikom SAD za Kosovo i Metohiju
Foto: Predsedništvo Srbije

njegovo imenovanje iznenađujuća vest za beograd

HITAN TELEFONSKI RAZGOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA SA GRENELOM: Nema obaveštenja šta je razgovarao sa novim izaslanikom SAD za Kosovo i Metohiju

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa novoimenovanim specijalnim izaslanikom predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Vučić je to preneo novinarima na pres konferenciji nakon sastanka sa kandidatima Srpske liste za izbore na Kosovu, precizirajući da će sa Grenelom razgovarati oko 14.30.

Dodao je da je Grenelovo imenovanje za Beograd bila iznenađujuća vest, podsetivši da se razgovori vode pod okriljem EU, a i da je SAD već imenovala izaslanika za Zapadni Balkan, Metjua Palemra.

Ukazao je istovremeno da je Grenel "ozbiljan i odgovoran, čovek od poverenja Trampa": "Videćemo u kom smeru će to da ide", rekao je Vučić.

Detalji razgovora nisu poznati, niti će biti saopoštenja o sadržaju tog razgovora.

U Prištini je u međuvremenu saopšteno da je Grenel razgovarao i sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem.

Tači je, kako je objavljeno na njegovom sajtu, rekao da je pozdravio njegovo imenovanje Grenela i povećanu ulogu SAD u tom procesu.

"Vaše imenovanje doprinosi našem uverenju i poverenju u ovaj proces i mogućnost postizanja konačnog mirovnog sporazuma sa Srbijom. Ovo je potvrda lične posvećenosti predsednika Trampa postizanju mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije", napisao je Tači.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track