Najnovije vesti

88. generalna skupština Interpola u Santjagu

STEFANOVIĆ U ČILEU: Snažna podrška šefa kineske delegacije! #NoKosovo Interpol

Politika

SANTJAGO DE ČILE - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu sa Dakijem Duanom, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola, o argumentima Republike Srbije protiv prijema takozvanog Кosova u Interpol.

foto: MUP Srbije

Stefanović je istakao da bi eventualni prijem doveo do duboke podele ove najstarije međunarodne policijske organizacije i ugrozio bi buduću borbu protiv kriminala u svetu.

Ministar Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. generalnoj skupštini Interpola u Santjagu, naglasio je i da bi eventualnim ulaskom takozvanog Кosova došlo do zloupotrebe Interpola i da bi politika zamenila policijski rad.

Stefanović je podsetio i da je veliki broj zemalja članica Interpola prošle godine na zasedanju u Dubaiju odlučno rekao da se protivi prijemu takozvanog Кosova i da su delegati dovedeni u neprijatnu situaciju, da posle svega 11 meseci ponovo glasaju o istom pitanju.

foto: MUP Srbije

Šef kineske delegacije Daki Duan potvrdio je podršku Narodne Republike Кine teritorijalnom integritetu Republike Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Кosova za prijem u Interpol.

I Stefanović je istakao da Republika Srbija podržava politiku jedne Кine.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...