Najnovije vesti

OČEKUJEM POVOLJAN ISHOD SKUPŠTINE INTERPOLA U ČILEU! Vučić: Bilo je mnogo pritisaka od strane Prištine, ali naše pobede su strateške!
Foto: Printscreen Pink

u susret predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola

OČEKUJEM POVOLJAN ISHOD SKUPŠTINE INTERPOLA U ČILEU! Vučić: Bilo je mnogo pritisaka od strane Prištine, ali naše pobede su strateške!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, u susret predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola, na kojoj će se ponovo odlučivati o zahtevu Prištine za članstvo, da je bilo mnogo pritisaka, ali da očekuje da će ishod biti povoljan za Srbiju.

Na pitanje novinara kako komentariše to što su prištinski mediji preneli da je Priština od međunarodne zajednice dobila poruku da će na tom sastanku doživeti "spektakularan neuspeh", Vučić je rekao:

- Oni su opet očekivali veliku podršku, bilo je mnogo pritisaka, videli ste da su i neki naši favoriti pod znacima navoda negde lutali. Sa dve zemlje imamo problem, od kojih to nismo očekivali, ali, dobro sad, rekao je Vučić.

- Svejedno, ja ne volim te taktičke pobede, ja volim da strateški razmišljamo. Ali, ako me to pitate, naravno, Srbija pobeđuje, naglasio je predsednik.

Prištinski list Koha ditore piše da su tamošnji zvaničnici dobili poruku iz međunarodne zajednice da ove godine neće uspeti da se pridruže Međunarodnoj policijskoj organizaciji (Interpol), ali da zbog insistiranja premijera u ostavci Ramuša Haradinaja do sada nisu povukli prijavu.

List navodi da im je jedan od Haradinajevih zamenika rekao da će Hardinajeva tvrdoglavost "koštati Kosovo spektakularnog neuspeha".

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...