VUČIĆ U KURŠUMLIJI: Položio kamen-temeljac za novu fabriku i obišao kasarnu! Blačani ga dočekali ovacijama, a on im izneo ideju o TOPLIČKOM DODATKU! Penzionerima poručio da 5.000 stiže u narednih 15 dana (VIDEO)
Foto: Printscreen Pink, Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

budućnost srbije U TOPLIČKOM OKRUGU

VUČIĆ U KURŠUMLIJI: Položio kamen-temeljac za novu fabriku i obišao kasarnu! Blačani ga dočekali ovacijama, a on im izneo ideju o TOPLIČKOM DODATKU! Penzionerima poručio da 5.000 stiže u narednih 15 dana (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Toplički okrug u okviru kampanje Budućnost Srbije. On danas obilazi Blace, Kutlovac i Kuršumliju.

1 / 8 Foto: Printscreen Pink

13.15 - Vučić u Kuršumliji, obišao kasarnu „Toplički ustanak“.

- Vojska Srbije je uvek bila odraz snage Srbije, koliko je Srbija snažnija i jača toliko će biti i njena vojska. Hvala vam za vašu posvećenost i bezgraničnu ljubav prema otadžbini, rekao je predsednik.

13.00 - Kuršumlija dobija fabriku namenske industrije. Kuršumlija dobija fabriku namenske industrije "BSS", Borbeni složeni sistemi, a kamen-temeljac za pogon, u čiju će izgradnju biti uloženo 20 miliona evra, položio je danas predsednik Vučić u naselju Pljakovo.

>

Ceremoniji polaganja temeljca prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, direktor Jugoimport SDPR-a Jugoslav Petković i predsednik opštine Kuršumlija Radomir Vidić, kao i građani Kuršumliji.

1 / 7 Foto: Printscreen Pink

Fabrika će biti izgrađena u tri faze, prva će biti završena do kraja sledeće godine, a cela fabrika trebalo bi da bude završena do 2022. godine. U pogonu u Pljakovu proizvodiće se komponente za oklopna vozila, poput "Lazara" i "Miloša", a imaće 300 zaposlenih. Domaćini su predsednikom upoznali za planom izgradne i predviđenom dinamikom radova.

O izgradnji pogona govorio je ranije danas i sam predsednik, prilikom posete Blacu, gde je istakao da će Jugoimport SDPR u novom pogonu za pola godine da zaposli 80 radnika, a za manje od tri godine ukupno 300 ljudi, što je za Kuršumliju velika stvar. Država se na taj potez odlučila pošto nijedan stani investitor nije hteo u Kuršumliju, zbog loše infrastrukture, dodao je on.

Predsednik Vučić položio je cveće na spomenik nastradalim pripadnicima 354. Pešadijske brigade u NATO agresiji...

Na kraju posete Kuršumliji, predsednik se obratio brojnom građanima koji su mu dovikivali, tražili od njega da se slikaju, aplaudirali...

- Hvala vam što ste uvek bili uz Srbiju, iako teško živite, vi imate najviše razumevanja i ljubavi za svoju zemlju. Kad god je bilo teško Toplica je uvek bila uz Srbiju i Toplica je najveću cenu platila. Vreme je da to Toplici vratimo u ekonomskom smislu. Posle 35 godina smo započeli prvu ozbiljnu investiciju polaganjem kamena temeljca danas. Idemo uskoro u izgradnju auto-puta koji znači zivot za čitavu Toplicu. Tada će investitori hteti da dođu jer znaju da imaju vredne ljude koji žele da rade. Važno je da ostanete ovde da sačuvamo junačku Toplicu. Hoću da se zajedno borimo za budućnost Toplice. Živeo Toplički okrug! Živela Srbija! - rekao je Vučić.

11.00 - Vučić u Blacu. Predsednik je obišao izgradnju modernog puta Blace - Belojin ka Prokuplju u koji je uloženo 4 miliona evra, i najavio i izgradnju trotoara između naselja kojima će deca moći da se kreću. Vučić je ukazao da je u Blace najmanje uloženo i da je Blacu najmanje dato kao da će se država truditi da se što pre i u taj kraj dovedu investitori, kao i pojača prisustvo vojske koja će doneti više prihoda tom kraju, pre svega radnjama, pekarama i drugim sličnim trgovinama.

- Mnogo ulažemo u puteve, putevi ljudima život znače. Ovo će biti pravi, vrhunski put koji mnogo znači za Blace - rekao je Vučić obilazeći radove na putu Blace-Beloljin.

Vučić je rekao da je za Kuršumliju već obezbeđeno rešenje - državna vojna-namenska fabrika jer nijedan investitor nije želeo da dođe u taj kraj ali da će i Blace dobiti svoju šansu čim se bude napravio ovaj novi put koji će stvoriti mogućnost da se tu otvori neka nova fabrika. Predsedniku je u Blacu rečeno da bi tu najbolje bilo da se otvori neki voćarski pogon jer je to nadaleko poznat voćarski kraj.

Vučić je rekao da je država spremna da obezbedi čak i do 90 odsto subvencija za voćarski pogon ili fabriku i da je izdao nalog da se što pre nađe rešenje u ovom smeru. On je rekao da se gradi put za Beloljin kao i da će biti urađen i put do Pretrešnje...

11.30 - Veliki broj građana Blaca dočekao Vučića ovacijama i aplauzom. Veliki broj građana Blaca i okolinih mesta okupili su se u centru te opštine, gde će im se posle 11 časova obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Okupljeni građani kazali su da od predsednika Srbije očekuju da nastavi da radi kao do sada, a nadaju se otvaranju novih fabrika, ulaganjima u poljoprivredu i gradnju puteva. Ističu da je to poljoprivredni kraj, naročito voćarski, ali da nedostaju odgovarajuće subvencije koje bi stimulisale i mlade da se bave poljoprivredom.

Srdačan doček i selfie sa predsednikom danas u Blacu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Takođe, kažu da bi voleli da ponovo počnu da rade fabrika za preradu voća Fruto i mlekara. Navode da su u toj opštini putevi u lošem stanju, a da bi najpre trebalo popraviti put Blace - Žuč. Meštani Blaca kažu da posebno cene rad i upornost predsednika Vučića i to što kada nešto obeća to i ispuni.

"Živelo Blace, živela Toplica, živela Srbija."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić im se zahvalio na veličanstvenom i srdačnom dočeku i poručio da takav nije zaslužio jer je u ovaj kraj uloženo malo ali da se čini sve da se to u budućnosti promeni.

foto: TV Pink Printscreen

Topličanin Rajko poručio Vučiću: Predsedniče, svratite do moje firme...

Vučića su Blačani srdačno dočekali i pozdravili ovacijama pa mu je tako i tamošnji žitelj Rajko poručio: Predsedniče, svratite do moje firme...

11.40 - U Kutlovcu je obišao poljoprivredno gazdinstvo Milenkovića.

- Hoćemo da ostavimo seljaka ovde, da nam čuva ognjište Srbije, da nam čuva naše pragove, da nam čuva ono što smo počeli da gubimo u poslednjih 30-40 godina. Zato nam je važno da razumete da je država spremna da ulaže i pomogne, ali morate i vi da nam pomognete, da radite zajedno sa nama i da verujete u to što radimo, rekao je Vučić obilazeći poljoprivredno gazdinstvo Milenković u Kutlovcu.

- Ovde živi vredan i marljiv narod, ovo je zemlja dobrih domaćina! Možete još mnogo da uradite i napredujete - predsednik Vučić sa porodicom Milenković u selu Kutlovac...

- Mnogo sam srećan i ponosan što ste ovo postigli. Zato što je naš interes da vam pomognemo da ostanete na svom ognjištu. Da vas vaša deca, Luka i Jovan naslede, da ostanu na selu...

Susret s malim Lukom

- Ovde živi vredan i marljiv narod, ovo je zemlja dobrih domaćina. Možete još mnogo da uradite i napredujete, poručio je Vučić Milenkovićima iz Kutlovca i istakao da je mnogo srećan i ponosan na ono šta su postigli, ali i to što imaju troje dece.

"Zato što je naš interes da vam pomognemo da ostanete na svom ognjištu. Da vas vaša deca, Luka, Jovan i Dušan naslede, da ostanu na selu", kazao je Vučić.

foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Prethodno je obećao meštanima Kutlovca da će do Nove godine biti završeno 3,3 kilometra puta, od Kutlice do glavnog puta dva kilometra još nešto više od kilometara da će biti sanirano klizište. Vučić je, takođe, obećao da će u selu biti asfaltirano nedostajućih 500 metara puta. Meštani su se tom prilikom žalili predsedniku da su neki bivši poslanici asfaltirali put samo do svojih kuća. Vučić je ponudio meštanima Kutlovca pomoć države putem podele po jedne ili dve krave, ali su mu oni ukazali da im više odgovara da čuvaju ovce.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je tom prilikom objasnio na koje sve subvencije poljoprivrednici mogu da računaju. Porodica Milenković, koja planira da nabavi 200 ovaca, zahvaljujući subevencijama će dobiti 140 besplatno.

Vučić je razgovarao sa domaćinom Svetislavom Milenkovićem i mladim domaćinom Sašom i njegovim sinovima koji već pomažu roditeljima, zbog čega ih je predsednik pohvalio.

Predsednik je pitao malog Luku šta sve ume da radi i pitao šta sve imaju od voća i slično. Posebno mu je bilo drago kada je dečak rekao da voli selo i da planira tu da ostane. Obišao je i novu staju za čuvanje krava i mlekaru, a probao je i jabuke iz velikog voćnjaka porodice Milenković.

Kako je ispričao Svetislav Milenkovic, njihovo imanje se prostire na 70 hektara, od čega je 50 hektara pod zakupom, a 20 u njihovoj svojini.

U novoj staji, Milenkovići imaju 50 mužnih krava, koje dnevno daju od 800 do 1.000 litara mleka.

foto: Printscreen Pink, Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Pored poljoprivrede i stočarstva, Milenkovići se bave i voćarstvom, a 4 hektara imanja je upravo pod voćem. Ono što je specifično je da je ova porodica jedna od retkih koja je ostala na selu da živi i radi, sa troje maloletne dece.

"Neću dozvoliti da Srbija bude ponižena bilo kakvim rešenjem"

- Nikada neću dozvoliti nikome da ponizi Srbiju bilo kakvim rešenjem za Kosovo i Metohiju, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ratovi nam nisu potrebni, potreban nam je mir, ali, nikada nikome neću dozvoliti da ponizi Srbiju nikakvim rešenjem. I lakše mi je da ja platim cenu, ali Srbija cenu poniženja i nipodaštavanja sebe nikada plaćati neće", rekao je Vučić, u obraćanju u Blacu, gde je nastavio kampanju Budućnost Srbije.

foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Kako je rekao, nije došao da priča o velikim političkim temama, jer je njegov posao da trpi sve pritiske i oko Kosova i Metohije i Republike Srpske.

"Ali, da imate u vidu, šta god da čujete ili vidite na TV ili društvenim mrežama, kada vam kažu da nam neko donosi ponižavajuća rešenja ili da će neko da nam predloži neko rešenje koje bi nipodaštavalo interese Srbije, budite uvereni da mi karijera nije važna i da ću se uvek truditi da čuvam mir zbog naše dece, jer oni koji su prošli kroz rat znaju kako je to teško", poručio je Vučić.

foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

On je naveo i da su građani ovog kraja, kad god je bilo teško, uvek imali razumevanja i ljubavi za Srbiju više od onih koji žive duplo bolje i lakše od njih.

"Želim da se zahvalim Toplici što je bila uz Srbiju i plaćala najveću cenu za vreme ratova. Vreme je da uzvratimo Toplici boljim životom", poručio je on.

foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Vučić je zahvalio građanima na podršci i što su obezbedili mogućnost da država bude ta koja odlučuje o sopstvenim političkim potenzima i da budemo nezavisni i samostalni u odlučivanju, a da se trudimo da prijatelje imamo što više i kontakata, ali da se niko drugi ne meša u ono što je naša politika I onima koji kažu 'nemojte sa Rusima', mi ćemo reći - 'hoćemo, naš je interes da imamo dobre odnose sa Rusima', a isto i sa Kinezima, rekao je Vučić. "Ko god nam kaže nemojte sa ovim ili onima iz Evrope, mi ćemo reći - hoćemo naš je interes da to radimo i da širimo mrežu prijatleja, a da nikada nikome ne dozvolimo da ponižava Srbju i naš narod", poručio je Vučić.

foto: TV Pink Printscreen

"Za 15 dana svi penzioneri dobijaju po 5.000 dinara"

Svi penzioneri u Srbiji dobiće za 15 dana jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik je tokom obraćanja građanima u Blacu zahvalio penzionerima sto su imali veru u državu i znali da samo teškim merama srpska ekonomija može da se dođe do spasavanja srpske privrede.

"Danas srpska privreda nije u krizi, već raste i rašće još većom brzinom u budućnosti. Hvala pnezionerima i ja očekujem da, pored povećanja penzija, za 15 dana svaki penzioner u Srbiji dobije 5.000 dinara jednokratnu podršku i gledaćemo da to dolazi sve češće", poručio je Vučić.

foto: Printscreen Pink

Vučić danas obilazi Blace, Kutlovac i Kuršumliju. Predsednik je, najpre obišao radove na putu Blace - Beloljin i naselje Bela Zemlja.

A u Kuršumliji, na putu Pljakovo - Mačkov put, predsednik će položiti kamen temeljac za fabriku namenske industrije "BSS" (Borbeni složeni sistemi). Predviđeno je obraćanje Vučića medijima.

Nakon toga Vučić će obići kasarnu "Toplički ustanak" i položiti cveće na spomenik nastradalim pripadnicima 354. Pešadijske brigade tokom NATO agresije. A potom će se Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiti građanima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track