VUČIĆ ODLUČNO, JASNO I GLASNO: Neću dozvoliti da Srbija bude ponižena bilo kakvim rešenjem!
Foto: Printscreen Pink

problemi kim, republike srpske, eu, rusije, kine

VUČIĆ ODLUČNO, JASNO I GLASNO: Neću dozvoliti da Srbija bude ponižena bilo kakvim rešenjem!

Politika -

Nikada neću dozvoliti nikome da ponizi Srbiju bilo kakvim rešenjem za Kosovo i Metohiju, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ratovi nam nisu potrebni, potreban nam je mir, ali, nikada nikome neću dozvoliti da ponizi Srbiju nikakvim rešenjem. I lakše mi je da ja platim cenu, ali Srbija cenu poniženja i nipodaštavanja sebe nikada plaćati neće, rekao je Vučić u obraćanju u Blacu, gde je nastavio kampanju Budućnost Srbije.

Kako je rekao, nije došao da priča o velikim političkim temama, jer je njegov posao da trpi sve pritiske i oko Kosova i Metohije i Republike Srpske.

- Ali, da imate u vidu, šta god da čujete ili vidite na TV ili društvenim mrežama, kada vam kažu da nam neko donosi ponižavajuća rešenja ili da će neko da nam predloži neko rešenje koje bi nipodaštavalo interese Srbije, budite uvereni da mi karijera nije važna i da ću se uvek truditi da čuvam mir zbog naše dece, jer oni koji su prošli kroz rat znaju kako je to teško, poručio je Vučić.

On je naveo i da su građani ovog kraja, kad god je bilo teško, uvek imali razumevanja i ljubavi za Srbiju više od onih koji žive duplo bolje i lakše od njih.

- Želim da se zahvalim Toplici što je bila uz Srbiju i plaćala najveću cenu za vreme ratova. Vreme je da uzvratimo Toplici boljim životom, poručio je on.

Vučić je zahvalio građanima na podršci i što su obezbedili mogućnost da država bude ta koja odlučuje o sopstvenim političkim potenzima i da budemo nezavisni i samostalni u odlučivanju, a da se trudimo da prijatelje imamo što više i kontakata, ali da se niko drugi ne meša u ono što je naša politika i onima koji kažu "nemojte sa Rusima", mi ćemo reći - "hoćemo, naš je interes da imamo dobre odnose sa Rusima", a isto i sa Kinezima, rekao je Vučić.

- Ko god nam kaže nemojte sa ovim ili onima iz Evrope, mi ćemo reći - hoćemo naš je interes da to radimo i da širimo mrežu prijatelja, a da nikada nikome ne dozvolimo da ponižava Srbju i naš narod, poručio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track