NOVČANI DODATAK ZA ČETIRI NAJSIROMAŠNIJA OKRUGA! Vučić iz Blaca: Tražite više, ali nemojte da očekujete sve od države, pomoći ćemo koliko možemo
Foto: Printscreen Pink

poput pomoći kosovskim građanima

NOVČANI DODATAK ZA ČETIRI NAJSIROMAŠNIJA OKRUGA! Vučić iz Blaca: Tražite više, ali nemojte da očekujete sve od države, pomoći ćemo koliko možemo

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je ideja da se u četiri najsiromašnija okruga, među kojima je i Toplica, uvede poseban dodatak, nešto poput kosovskog dodatka, te da će o toj mogućnosti razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić.

- Krajnje je vreme da za četiri naša najsiromašnija okruga damo poseban dodatak, kao kosovski dodatak, za naše učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje... da pomognemo, rekao je Vučić u obraćanju žiteljima Blaca i okoline.

Ideja je, kaže, da taj dodatak za Toplički okrug, Jablanički, Pčinjski... bude 10 odsto, pa da palata lekara u Blacu bude veća 10 odsto nego lekara u Beogradu.

Kako kaže, ako se to lekaru u Beogradu ne dopada, onda neka dođe da radi u Blacu.

Cilj je, kaže, da podstaknemo ljude da ostanu u Blacu.

- Kad vam kažu da su troškovi života veći u Beogradu nego u Blacu, to je tačno, ali prosečna plata ovde u Blacu je 37.000 a u Beogradu 74.000. Nikada ne može da bude isto, ali moramo da smanjimo tu razliku, da živite bolje. Želim da se posvetim tom pitanju, poručio je predsednik.

Vučić je najavio da će država više ulagati u Toplicu i druge siromašne krajeve Srbije, kao bi ostavila seljaka na svome:

- Da nam čuva pragove i ono što smo počeli da gubimo u poslednjih 30-40 godina, podvukao je Vučić.

Naveo je i da je država spremna da gotovo u potpunosti finansira fabriku za preradu voća i povrća, za koju postoji interes, sa gotovo 90 odsto subvencije, kako bi voćari i povrtari imali gde da predaju robu, da se proizvede nešto više i skuplje, kako bi se izašlo na tržište cele Srbije, kao i van zemlje.

Istakao je i da će Blace postati privlačnije za investitore čim krene izgradnja autoputa Niš - Pločnik.

Poručio je da je država spremna da pomogne i uloži, ali da i sami žitelji moraju da pomognu, da veruju u ono što država radi i da se organizuju.

- Vas molim da budete strpljivi i neko ko će stalno da traži. Navikli ljudi da država nema... Tražite više, ali nemojte da očekujete sve od države. Pomoći ćemo koliko možemo", rekao je Vučić.

foto: Printscreen Pink

Zahvalio se žiteljima na srdačnom dočeku, koji, kaže, nije zaslužio, kao i na tome što, kako je rekao, veruju u svoje Blace, što su se uvek borili za Srbiju, uvek uz narod i državu.

Kako je rekao, danas je prvi put u Blacu posle više godina, te primetio da je Toplica mnogo osiromašila u poslednjih 50 godina, što je, poručio je, morati da se promeni.

Ponovio je da se rade lokalni putevi i istakao da će sve od škola, predškolskih ustanova, domova zdravlja, hitnih službi... morati da bude obnovljeno u roku od godinu dana iz sredstava Kancelarije za javna ulaganja.

- Imamo novac i hoćemo da uložimo u siromašne krajeve zemlje, tamo gde se najmanje ulagalo u poslednjih 30 godina, a to su topličke opštine, i Blace, rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track