PREDSEDNIK VUČIĆ O POVLAČENJU ZAHTEVA PRIŠTINE U INTERPOLU: Ovo je mala taktička pobeda za nas, znali su da neće uspeti pa su odustali
Foto: Beta/Dimitrije Goll, Profimedia

dobili bi manje glasova nego u dubajiu

PREDSEDNIK VUČIĆ O POVLAČENJU ZAHTEVA PRIŠTINE U INTERPOLU: Ovo je mala taktička pobeda za nas, znali su da neće uspeti pa su odustali

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je povlačenje zahteva Prištine za prijem u Interpol pobeda za Srbiju, te istakao da je do odustajanja došlo kada su u Prištini shvatili da će dobitii manje glasova nego na poslednjoj skupštini te organizaciji u Dubaiju.

"Znate da sam uvek prilično pesimističan, ali rekao sam da očekujem pobedu. Ne volim velike reči, ne volim da se širimo i da se radujemo, jer nismo strateški problem rešili. Ali, ovo je mala taktička pobeda za nas", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsednik je istakao da bi rezultat glasanja na ovoj skupštini Interpola za Prištinu bio još nepovoljniji nego prošli put u Dubaiju.

"Znali su oni od početka da neće uspeti, ali su mislili da je trend povoljniji u odnosu na glasanje u Dubaiju. Ali, kada su shvatili da je trend nepovoljniji, onda su odustali", rekao je Vučić.

Istakao je da zbog toga građani sa Kosmeta neće moći da se osvedoče koliko je podrške Priština izgubila.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track